A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Aladin Fourty-Four széngyűrű

, Hozzászólás ID: #157102
octabrain
Felhasználó
Octabrain
  • Hozzászólás: 76
'flash' írta korábban:

Az Aladin Fourty-Four egy nemrégiben hazánkban megjelent széngyűrű, 44mm-es mérttel. Az én véleményem róla az, hogy sokkal elviselhetőbb a szaga begyújtáskor mint más öngyulladós szeneké (pl.: Three Kings, Belga szenek). Mivel körszén, Így kevesebb ideig bÍrja. Ettől függetlenül nem éreztem mellékÍzt, a hamuja viszonylag egyben marad, de lehamuzásnál óvatosak legyünk, mivel könnyen ketté törik. Én ajánlom ezt a szenet.

Pozitív, hogy nincs mellékíz, kialakítása nagyon jó, jobb mint a Karbopol Ring-é a hő mellett megfelelő mennyiségű levegőt enged így alugyűrü nélkül sem égett meg a dohányom és finom ízt adott. szerintem az összes öngyulladós szénnek át kellene vennie ezt a gyűrüs kialakítást. Hamuja egyben marad amíg meg nem piszkáljuk, mire a szén leég nagyon finom hamu marad utána, én nem is piszkálom pipázás közbe, nehogy ráhulljon a dohányra a hamu a lyukakon át.

Óriási negatívum viszont hogy szinte egy természetes szenet könnyebb begyújtani, mint ezt, Karbopol szénnel ellentétben, amit begyújtbva 10mp alatt körbeég, itt 10mp arra sem elég hogy begyulladjon. Ám ha begyullad nem ég körbe legalább 5 különböző ponton izzítom a kívánt hatás érdekében.