A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Aladin Vízipipák

, Hozzászólás ID: #143214
sYska
Adminisztrátor
sYska
  • Hozzászólás: 10312
'Malinche' írta korábban:
……

Először is arra gondoltam, hogy a hagyományos kerámia mellé vennék Vortex kerámiát. Abból a feltételezésből kiindulva, hogy ezzel – és az öngyulladós szén helyett valami jobbat használva – megnövelhetném a Shiazoval való pipázás idejét. (Helyes ez a feltételezésem, vagy tök mással függ össze, hogy nekem csak 15 percig ment?).

Részben, de inkább a kerámiától függ és magától az ásványtól, dohánytól. Akkor bírják tovább, ha a kerámián a lukak nem alul vannak, tehát nem tud lefolyni a melasz, a nedvessége.

'Malinche' írta korábban:
A kérdésem az, hogy fent leírt pipára milyen fajta Vortexet vegyek – mármint hogy melyik fog biztosan passzolni rá? Konkrét termékajánlatnak is örülnék, linkkel.

Az Aladin pipák úgynevezett egyiptomi fejűek, tehát lefelé kiszélesedik a kerámia tartó adapter. Így (szinte) minden egyiptomi típusú kerámia jó hozzá. Maximum a tömítésekkel kell variálni. Vortex kerámiából 2 féle van, melyek csak méretben térnek el. A Genuie kisebb, a normál a nagyobb. Én a normált ajánlom.

'Malinche' írta korábban:
Másodszor, szipkákat is rendelnék hozzá. Az ITT láthatóak közül ti melyiket javasolnátok? A méretek szabványosak, tehát mindegyik megy bármilyen pipához? Csőbe helyezhető, vagy csőre húzható a jobb?

Az a jobb, amelyiket kényelmesebbnek találod és nem szelel mellette. (Ez inkább már a ebbe a témába tartozik: https://vizipipaforum…c/4640-szipkak/ , de egy hasznos cikket itt találsz: https://www.vizipipaf…yag-szipka.html )

'Malinche' írta korábban:
Szénből milyet javasolnátok használni? A jelenlegi belga szénnel nem vagyok túlságosan megelégedve, eléggé büdös amikor begyújtom, nem is mertem rátenni addig a dohányra, amíg ez el nem múlt…

A természetes szeneket ajánljuk, további információ a szenekkel kapcsolatos témákban: https://vizipipaforum…-vizipipa-szen/