A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

, Hozzászólás ID: #97627
james
Felhasználó
James
  • Hozzászólás: 712

Hú hát én is most így két vizsga között kukkantottam fel hosszú idő után, és pont azokat a hozzászólásokat olvasom, miszerint kezd kihalni a fórum… Nos, egyébként mindenki hozzászólásában találni megfelelő okot erre. A közösségi oldalak valóban léteztek 10 éve, viszont manapság hódítottak akkora teret, hogy ott már (sajnos) mindent el tudsz érni kényelmesen. Létrehozol egy csoportot egy adott témában, nem számít, hogy mennyire rendezetlen, mert kényelmesen, egy felületen elérsz mindent, már videochatelni is tudsz valamint az üzenetküldő rendszere (chat) is olyan szinten átvette a szerepet a kommunikációban, hogy egy pár éve a windows live messenger szolgáltatás is kinyíródott, összeolvadtak a skype-al. Sőt már lassan a személyes beszélgetéseket is helyettesíti. Szerintem ennek a fórumnak megvolt és ma is meglenne a hangulata az egyedi felülete, design-ja miatt. Valamint pár éve volt itt tényleg egy nagyobb közösség, (köztük jó magam is, pedig én csak 4 éve vagyok tag), akiktől pezsgett a fórum és órákat ellehetett csak itt böngészni és olvasgatni szinte mindenről, amire kíváncsi voltál. Vagy ha kérdésed volt, akkor gyorsan választ kaptál mindenre.

Másrészről tényleg az a nagy gond, hogy az árak az egekben vannak a pénztárcánk viszont egyre üresebb (főleg egyetemistakén). Én is már több, mint egy éve jó, ha havi rendszerességgel pipázok egyet. Ráadásul arról nem is beszélek, hogy milyen dohányt kellett vennem legutóbb… Nagyon szerettem és szeretem is ezt a hobbit, de már egyszerűen elment tőle a kedvem, mert nem győzöm pénzzel. Viszont már úgy vagyok vele, hogyha nem tudom azt a minőségi pipázást űzni, mint régen, akkor nem is csinálom, és nagyon valószínű, hogy a régi fórum tagok is – még ha nem is mindegyik – emiatt tűntek el innen. Éppen itthon akartam tömni egyet az Aladin pipámba jó pár hónap után, mikor megemeltem és az üveg egy kisebb darabja a kezemben maradt. Szóval ami azt illeti, már egy normális pipám sincs.

Harmadrészt pedig már tényleg annyi újdonság van a vízipipás világban, hogy egy részük már inkább felesleges erőlködés. Sok olyan új termék van, amit csak azok tudnak megvásárolni, akik megengedhetik maguknak, vagy éppen teljesen nélkülözhető volt ezelőtt évszázadokon keresztül. Az újítások felé persze mindig nyitni kell, mert sosem tudhatod, hogy mikor jön el az a dolog ami forradalmian hasznos változás lesz a vízipipázásban, de ez alapból egy tradicionális tevékenység. Sokan éppen ezért szeretik.