A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

, Hozzászólás ID: #82028
sYska
Adminisztrátor
sYska
  • Hozzászólás: 10312
Toranaga írta korábban:
Sziasztok!

Remélem jó helyen járok a kérdéseimmel.

3 hete kaptam ajándékba egy régi barátomtól egy új 55cm-es pipát, sok kiegészítővel és 10 doboz különféle Nakhla dohánnyal.

Teljesen amatőr létemre összeraktam, működik szépen, de szeretném lecsiszolni a technikámat. Tudom, sok hülyeséget elkövettem már a pipa ellen, ezért kérlek ne akadjatok ki. …. kezdő vagyok….

Sokat olvastam is a témáról de azért vannak kétségeim. Főleg, mert sehol sem írják le pontosan a helyes használatot, afféle GyIK-ként.

Íme a kérdéseim:

-széntartó konzol vagy alufólia?

-ha alufólia mindenképp jó ha teszek alá alifóliából hajtogatott gyűrűt, vagy golyókat?

-tömés előtt szétszedjem nagyon apróra a dohányt vagy elég közepes méret?

-a tömés szellős, közepes vagy tömör legyen?

-a dohánynak a pipázás végére feketének kell lennie vagy az gáz?

-minden egyes tömés után ki kell törölni tisztára a kerámiát?

Remélem lesztek olyan rendesek, hogy segítitek a kezdőket és így végre választ is kapok a kérdéseimre, amit előre is köszönök nektek. 🙂

Üdv.:

Tora

Nos Tora nem harapjuk le a fejed. 🙂 (Bár én félig igen, mert van spéci topic a kezdőknek…, node sebaj…)

– Alufólia az ajánlott és hozzá alugyűrű. (Szinte mindenki így csinálja, az egyénileg változó, hogy ki hány réteg alufóliát használ én speciel két réteget használok és alá egy vaskos alugyűrűt.

További segítség itt: https://www.vizipipafan.com/tanacsok/alugyuru-keszitese/ és itt: https://vizipipafan.hu/old/index.php?oldal=alufolia

– Elég közepes méretre szétszedni a dohányt, ha túl apróra darabokra szeded akkor a kerámia lukain lemehet 1-2 darab.

– Tömésnél a dohánytól is függ, hogy mennyire érdemes lenyomkodni. Általában közepesen kell. Ismét segítség itt: https://www.vizipipafan.com/vizipipa-hasznalata/keramia-tomes/

– Az nem baj ha a dohány már fekete, azt jelenti, hogy elégett és nem bírja tovább. Akkor gond ez ha már kellemetlen íze van. Persze amikor már fekete akkor nincs jó íze. (Van aki ilyenkor megfordítja fejjel lefelé a dohányt, h az alsó részét is ‘kihasználja’, de ennek én nem vagyok híve.

– Igen, a kerámiát minden tömés után el kell törölni, különben az ízek nem lesznek kivehetők, összemosódnak idővel kicsit.

További problémával próbálj a megfelelő témában kérdezni ha lehet. 🙂 + Kereső is van. Ha nem találod a kérdésed helyét akkor írd ide bátran. 😉