A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Dumaláda vegyesen

, Hozzászólás ID: #89319
anegytech
Felhasználó
anegytech
  • Hozzászólás: 825
isi írta korábban:
Most kevertem 2 dohányt.

Lett:

250g Citromoskóla —-> Waha cola + masah citrom

250g Cherry kóla —->Waha cola + mizo cherry

Teszt még nem volt, de szerintem finom lesz. :alcool1:

Dejó, én is ma vettem waha kólát, és volt ihhont még mizo cherry. Összekevertem a kettőt. Most ezt szívom és nagyon finom :). Nem túl intenzív az íze, de pont jó, nagyon kellemes.

Razan témában sokan felvetették, hogy túl drága a cső, ezért szeretnék egy sztorit mesélni :).

Fotózást tanulok, ami nem túl olcsó mulatság. Egy profi felszerelés 2miliótól kezdődik, de vannak olyan fotósok (sport-, stúdiófotósok), akik 6-10 milliós felszereléssel dolgoznak. Vagy még drágábbal.

Egy kis fotós lecke, hogy a sztori érthető legyen: egy objektívnek van fényereje (mennyi fényt enged át) és gyújótávolsága (mennyire messzire “lát el”). Minél nagyobb a fényereje, annál drágább és jobb egy objektív, és ha egy nagy gyújtótávolságú obinak nagy a fényereje, annak többmilliós ára is lehet. És akkor ott van, hogy műanyagból készül az objektív, avgy fém és üveg az egész. Gondolom egyértelmű, hogy a fém sokkal minőségibb.

Namost a fotós tanárom mindig ezt modnja: egy objektív lehet olcsó, nagy fényerejű és minőségi. Viszont ezek közül mindig csak kettő igaz. Vagy olcsó és nagy fényerejű, de akkor nem minőségi. Lehet minőségi és nagy fényerejű, de akkor nem olcsó. De olyan, hogy minőségi, nagy fényerejű és olcsó, nem létezik.

A Razannal hasonló a helyzet. Egy cső lehet olcsó, minőségi és kénelmes. Ebből csak kettő lehet igaz. Ha minőségi és olcsó (hommade), akkor nem annyira kényelmes, mert csak pvcből lehet olcsó csinálni, mert az étkezési csöveknél a szilikon ára kb 3500 Ft/méter. Ha kényelmes és minőségi (razan), akkor drága. Ha kényelmes és olcsó (általános csövek), akkor nem minőségi (vagyis nem mosható).

Remélem értelmesen fogalmaztam.

Szóval a minőségért mindig komoly árakat kell fizetni, ami nem véletlen. És razan témában már leírtam, hogy a kereskedelemben az anyagköltségre még mindig rá kell rakni a hasznot is, amit a gyár, az importőr és az eladó is rápakol az eredeti árra. Szóval elkészíthető otthon is eg yilyen cső, de sokkal bonyolultabb és több idő, ráadásul hasonló árban fog kijönni, mert az egyes alkatrészek árán is már rajta van a haszon. PVC cső, meg hiába olcsó, elég merev, ezért kényelmetlen. Én is ilyet hasznélok, tök jó, de egy razanra már vágyom.