A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Elements vízipipa dohány

, Hozzászólás ID: #147468
rusee
Felhasználó
Rusee
  • Hozzászólás: 556

Üdv mindenkinek!

Letelt a 10 nap. S az előbb kipróbáltam. A Bisan Blue Mist dohányt (Ready strong). Sokat gondolkodtam mi lenne a legjobb tárolási mód a bekevert dohánynak, végül is arra jutottam, mi lenne ha egy kis átlátszó zacsiba keverném be. Ezt éreztem e legjobb megoldásnak, így tutira lekerülhetem az oxidálódás okozta károkat. A végére csomót kötöttem, két naponta kioldottam hogy egy pici levegő mégis érje, nehogy az legyen a probléma. A zacskóba az átkeverés nem okozott gondot mivel csak meg kellett nyomkodni, kicsit forgatni a zacskót s szépen keveredett a mix.

Állag: hát meg mondom őszintén nem ezt vártam. Olyan lett 10 napra az állag mintha egy szörpbe úszkálnának a gyümölcsdarabkák. Kicsit féltem, hogy vajon beszívta az ízesítőt. Mert ilyen állagú dohánnyal még nem találkoztam ahol kanalazni lehet a melaszt.

Illat: Ezt kár is leírni, eddig minden általam próbált homemade dohánynak fenséges illata volt . A bekeveréskor még kicsit erős, később kellemes áfonya illat. 10/10

Teszt “közeg”: nagy KM pipát választottam. Razan cső. tartályba némi jég. S mivel egy massáról volt szó ezért Alien mini phunnelt választottam, gondolván hogy az majd benn tartja a melaszt. 3 bamboo-t izzítottam. Mielőtt szívni kezdtem kicsit többet vártam hogy a hő csak dolgozzon a sok melasszal

Az első szívás nagyon tré volt de ezt a bamboo-nak tudható be, már megszoktam.

Füst: A Starbuzz szintű felhők. No comment. 10/10.

Buzz: Hiába strong nem éreztem semmi fejbevágó élmény, pedig féltem picit tőle mert sokan írták volt ezzel problémájuk. Nagyon rosszul bírom a nikotint. Sok dohánytól megfájdul a fejem mert mostanában keveset tudok pipázni.

ÍZ: Nem voltak nagy elvárásaim, lévén, hogy az előzőek nem voltak túl jók (de az az én hibámnak volt betudható.) DE jobb volt mint számítottam. Nem volt az a kifejezetten erős íze, de szépen lágyan érezhető volt az áfonya. A Starbuzzhoz tudnám hasonlítani. Nah ez jó kedvre derített mert legalább nem volt kidobott pénz!! Kb 45 perc pipázás után viszont a finom lágy íz is eltűnt. S felváltotta egy semmilyen íz. Ez lehet hogy annak tudható be, hogy az ízlelő bimbók már hozzászoktak s nem érzékelték a különbséget. Nem kapart. Csak olyan semmilyen íze nem volt. Azért fújogattam a füstöt kíváncsian vártam jelentkezik kaparó íz a végére… De 70 perc után sem volt semmi zavaró benne.

7/10

Majd leszedtem a kerámiát. S kicsit megrökönyödtem a tálcatartó fém tele volt melasszal. Ezt megmondom őszintén nem nagyon értem hogyan tudott a kerámiából belülről kifolyni ez a barnás “lötty”. A dohányt is megvizsgáltam még a felső levelek is nedvesek voltak!!! Akkor meg nem értem hogyan tűnhetett el az íze a félúton?

Összegezve: Ezt a dohányt legalább magába is tudom szívni, nem kell majd keverve elhasználni. Ezt a dohányt mostani tapasztalataim alapján a waha és nakhla főlé teszem, de azért messze van a Mizótól.

7/10

Mindenkinek kívánok JÓ füstben gazdag évet!