A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Glicerint neki!

, Hozzászólás ID: #78284
repcsi
Felhasználó
repcsi
  • Hozzászólás: 110

Mivel az otthoni “dohány készítés” forumban felmerült egy glicerines kérdés:

Quote:
Nalunk is van lehetoseg tobb fele glicerin beszerzesere, vagy pedig csak amit a gyogyszertarakban kaphatunk?

1. Van a gyógyszertári glicerin, amiről eddig sok dolgot írtak a fórumban. Hogy hány fajtája van azt sajnos nem tudom(pl: szappanba való, nem biztos, h jó pipázni)

2. A Leielina-ban kapható 1 zöld dobozos Prince Molasses márkájú Prince Honey Mix nevezetű glicerines keverék(https://www.prince-molasses.com/PrinceHoneyMix.htm).

Mivel mind kettővel volt szerencsém pipázni, megpróbálom összehasonlítani őket.

A sima glicerin olcsóbb, viszont problémába ütközhettek(az eladóval) a vásárlás során. Ez a keverékkel nem fordul elő, mivel erre van kitalálva, de drágább is. A simánál problémát jelenthet, h nagyon folyékony, ezért ügyesen kell megoldani a dohánnyal való keverését. Több időt kell várni amíg magába szívja a dohány, mert átfolyik a kerámián. A keverék inkább egy massza ezért könnyebb az adagolása. hamarabb beszívja a dohány. A gyógyszertárinál nem éreztem olyan óriási különbséget, de a keverékkel sokkalta jobb volt a tömés. Márkán belül próbáltam ki a prince Tropicana aromájával. Először a mix nélkül, majd mixxel. A dohány könnyebb, gyengébb lett, s sokkal jobban füstölt( a prince dohányok elég szárazak álltalában) .És egyáltalán nem folyt bele a pipa testbe a nedv.

Tudom nagyon ezt a mixet ajánlani, kicsit drágább a sima glicerinnél, de a 100g-os tubus jó sokáig eltart.

ui:szóljatok ha érhetetlen ilyen melegben nehezen megy a fogalmazás 🙂