A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Házilag dohányt???

, Hozzászólás ID: #154935
gerzson
Felhasználó
Gerzson
  • Hozzászólás: 23

Kipróbáltam én is a homemade dohányt. Itt talált leírások alapján fogtam hozzá.

Hozzávalók kb.: 130g pipadohányhoz:

-20g cigaretta dohány (Én Helikont vettem 40g 560Ft volt talán.)

-3 teáskanál glicerin (Patikába 100ml 250Ft.)

-40ml aroma

-5-6 teáskanál méz (Cirka 60g ha jól mértem.)

-celofán hogy legyen mibe csomagolni (4db 40x40cm-s 105Ft)

Elkészítés:

Műanyag tácsába beleszórtam a dohányt, majd csapi forró vizet öntöttem rá. Kicsit gyurmáztam had igya, majd 1-2 percet vártam. Ezt követően leöntöttem a vizet róla, kifacsartam amennyire tudtam és ezt a folyamatot megismételtem egyszer. Tehát kétszer mostam ki. A dohányt végül megmikróztam. Betettem 3×2 percre a mikróba 480w-on. Két menet között kivettem átforgattam, hogy szellőzzön.

Egy üveg tácsába kimértem az 5-6 kanál mézet, majd beleöntöttem az aromát és elkevertem. Egy lábost kibéleltem alufóliával, majd beleöntöttem a trutyit. Kicsit melegítettem had rotyogjon, hogy csökkenjen kicsit a térfogata, de főképp, hogy az a 10-12% alkohol párologjon belőle. Majd egy másik tácsába belehelyeztem egy darab celofánt, arra rátettem a dohányt. Közben a fazékból a trutymót átöntöttem egy üvegtácsába és egy-két percet vártam, had hűljön picit és ekkor hozzáadtam a 3 kanál glicerint és jól megkevertem. Majd az egészet ráöntöttem a dohányra meggyurmáztam alaposan. Végül beletettem egy zárható tasakba és az belement egy műanyagfedelű konzervdobozba. Két napig hagytam állni.

Ezt a technológiát már kétszer alkalmaztam, először vanília aromát kevertem be és adtam hozzá egy kevés vanília cukrot.

Felhasználása: Vortex kerámiába nem javallott, mert a cigaretta dohány nagyon apróra van darálva és ezért Vortexben a teteje összeég, szárad áll vagy ahogy tetszik, de a lényeg, hogy a légáramlás elől elzárja az alsó réteget. Két adag szénnel, tehát először 3db fél szén (2 kilós bambochából) ment rá, majd még egyszer ugyan ez ment rá félidőnél és úgy bírta 1-1,5 óráig. A füstje hamar tönkrement.

Erősen javallott a HAGYOMÁNYOS kerámia használata, mivel, az apró dohány ellenére a levegő át tud áramolni a kerámián teljes mértékben. Így 80 percig szívtam bő füsttel. Az íze nagyon kellemes volt.

Most charry-brandy, vérnarancs aromát kevertem be vegyesen egy dohányba és hozzá adtam a maradék 20 gramm vaníliás dohányom. Ezt majd szombaton tesztelem baráti társaságba.

Ja és ma tudtam meg, hogy a méz rohadt drága, nagyjából 600Ft a kb. 2 decis kiszerelés, nem láttam, csak hallottam. Mindenki döntse el neki mi jó és mi éri meg.

A cigaretta dohány apró darabjai miatt nagyon sűrű lesz a cucc, tehát szemre kevesebbnek tűnik mint azonos tömegű márkás v. pipa dohány. Tömésnél szintén aki akarja cincálja szét, ne legyen annyira sűrű ha neki úgy tetszik.

***Kell mennem lassan időm nem volt átnézni az irományom, hogy helyesen írtam, érthetően írtam, vagy hogy kihagytam-e valamit. Majd ha lesz szabadidőm átnézem, és ha tudom javítom, hogy vagy kiegészítem egy másik hozzászólásban.***

Ui.: az utóbbi homemade dohányomnál kicsit sok lett a lötty, lehetséges megoldások a felmerülő problémára: a mézes aromás keverék forralási idejének kitolása vagy a dohány mennyiségének emelése.