A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kis kerámia-Nagy kerámia

, Hozzászólás ID: #98149
peti562
Felhasználó
peti562
  • Hozzászólás: 473
PhilG írta korábban:
Nekem eddig csak kis kerámiákkal volt dolgom, abból is 2 félével. Az első egy alapkerámia volt amit a 37 centis pipákhoz adnak (egyiptomi). Hát nagyon nincsenek jó tapasztalataim róla, mert nagyon lapos a cucc, a dohány negyed óra alatt simán megég benne akárhogy is tömöm, és az a 4 db lyuk az alján is igen nagy a kerámiához kpest, és az íz emiatt szerintem igen hamar elmegy. Szóval ezt a fajtát nem ajánlom senkinek, de miután a tesóm eltörte 😀 (ami nem is baj) elment és vett egy szír kerámiát, ami jóval mélyebb az elsőnél és a lyukak is kicsik az alján. Szerintem egy igen jó kerámia kis pipákhoz de a tömésre itt is figyelni kell és ajánlom hozzá az alu gyűrűt, vagy a vastagabb fóliát. Ja és még 1 mefigyelés: ha jól tömjük meg nem csak a füst lesz jobb, hanem a mosogatásnál is jelentősen megkönnyítjük a dolgunkat 😛

ezt megcáfolnám. a gyári egyiptomi kerámiával is lehet nagyon jókat tömni, ezt tapasztalatból mondom, igaz hogy ma már nem nagyon tömök bele, de sokáig használtam, és szerintem estefelé is abból füstölök majd. szóval ne vedd el az emberek kedvét. a gyári kerámia igen is használható, csak tudni kell használni.

egyébként ha coco-t használsz akkor ennél a kerámiánál a gyűrű alap, ha meg 3kings-t akkor meg tök felesleges. szerintem.