A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Közös, csoportos rendelés külföldi üzletektől -2.0-

, Hozzászólás ID: #106074
sYska
Adminisztrátor
sYska
  • Hozzászólás: 10312

Még valami, mivel érkezett egy email:

Quote:

Tisztelt Rottenbacher Tamás Úr!

Csomag vámtétele tárgyban érkezett kérdésére az alábbi tájékoztatást adom.

A hatályos joganyag (918/83 EGK 27. cikk) szerint bármely küldemény, melyet a címzett részére levél vagy postai csomag formájában adnak fel, és elhanyagolható értékű árukat tartalmaz, importvámoktól mentesen hozható be.

Elhanyagolható értékű áru postai rendelés esetén olyan tényleges belső értéket képviselő árut jelent, amelynek értéke szállítmányonként nem haladja meg a 22 EUR összértéket. Abban az esetben, ha a postai küldemény értéke postai költséggel együtt meghaladja a 22 EUR értéket úgy vámeljárást kell lefolytatni a kapcsolódó vám és általános forgalmi adó kiszabása mellett.

A vámhatóság a terméket jelölő tarifaszámhoz (Taric-kód) kapcsolódó vámtételt veszi figyelembe a vám kiszabása során. A vámot a vámértékből számoljuk. A vámérték az áruérték és az esetlegesen felmerülő vámérték növelő tényezők összege. Vámérték növelő tényező lehet a szállítási költség, biztosítás amennyiben azokat a vevő fizeti. Az általános forgalmi adót az áfa-alapból számoljuk. Az áfa-alapba beletartozik a vámérték és a vám.

Az általános forgalmi adó kulcsa általában 20%.

A vámtarifaszámokat, a hozzájuk kapcsolódó vámtételeket és az esetleges korlátozásokat az alábbi internetes oldalon érheti el:

https://ec.europa.eu/taxation_customs/dds/tarhome_hu.htm

Tehát 22 euró a vám határ, ami jelen pillanatban ~28 US dollárnak felel meg. Tehát biztosan kell vámot fizetnünk, ha ajándék, ha nem. :grr: