A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Közös, csoportos rendelés külföldi üzletektől -2.0-

, Hozzászólás ID: #106013
negative
Felhasználó
Negative
  • Hozzászólás: 18

Ha megrendeljük a dolgot, akkor az egészet úgy kell intézni, hogy személyes ingóságként adják fel és úgy kell rendelkezni, hogy ne a posta/dhl vagy más futár cég vámkezeltesse. Nyilván vámkezeletlen árut nem fognak kiadni ezért kérni kell egy vámtovábbítást egy másik vámraktárba/vámkezelőhöz. Ha emellett döntünk akkor majd mondom hova, kihez. Itt megcsinálják a vámkezelést úgy, hogy tuti nem lesz rajta vám. Nyilván majd mérlegelni kell, hogy költség szempontjából ez egyáltalán megéri-e. Már beszéltem ennél a raktárnál egy vámügyintéző haverral, hogy ő mit javasol, mi lenne a legjobb megoldás.

A dohány kérdés már kicsit macerásabb. Ha törvényesen kívánunk eljárni akkor max. annyit tudunk tenni, hogy ha berendelünk pl. 10x250g dohányt is akkor egyszerűen 10 vámkezelést kérünk 10 különböző ember nevében.. papa, mama, nagyszülők stb. Nyilván ennek is költsége van. Postánál nemtudom mennyi lenne. Havernál talán tudok alkudni.. 😉 (Ha pl autóval hozod át a határon akkor ott is megoszlik a behozott mennyiség az autóban ülők számával.) Nemhiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás, ezért még utánanéz a dolognak. Az a gond, hogy mostanában nagyon ráálltak a személyes ingóságokra a vámosok és szinte az összes tételt megszemlézik. Ami annyit tesz, hogy megnézik a csomaglistát és leellenőrzik, hogy tényleg az van e a dobozban. Nahmost ha van kint ismerős és úgy adja fel hogy használt ruha és a doboz aljára betol 20 doboz dohányt és rá pár szakadt göncöt akkor nemvalószínű, hogy letúrnak az aljára. De kockáztatni necces, mertha megtalálják megb@sznak. :nono:

Szóval a lényeg, hogy még utánanéznek az egész cucc és a dohány behozásának minél egyszerűbb és olcsóbb lehetőségeiről. 😉

Ha lesz valami új infóm akkor szólok.

Bár szerintem ilyen kis tételben úgyis posta lesz a vége a költségek miatt.. :triste1: de ha esetleg merünk nagyban gondolkodni akkor máris más a helyzet. :perv: