A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nargilem Vízipipák

, Hozzászólás ID: #148957
riccio
Felhasználó
Riccio
  • Hozzászólás: 1785

Nargilem pipák érkeztek Szultánkincseibe. Az egyik a sokak által ismert Mini/NP 300 a másik egy régebben szintén kapható modell az NP 450. Ezek 11900 és 14900 forintos áron kaphatóak. Holnap kerül fel vizipipavásárlásra is.

Egy Minit el is hoztam. Azt kell mondjam minden szempontból felnő a MYA QT-hez. 1-1 dolog van amiben jobb az egyik a másiknál. A QT-nek valamivel nagyobb az üvege, a Mininek azonban sokkal nagyobb a tálcája, de ez a kettő szerintem kiegyenlíti egymást a verseny tekintetében.

A Minit hordozó rács helyett egy igényes kialakítású fa dobozban kaptam, amibe a szétcsavarható test (az üvegnél is menetes!) könnyedén belefér, és nem mellesleg a kiegészítők fotózásánál is jó szolgálatot tett :D. A gyári kerámiát nem igazán próbáltam ki, de nem is tervezem, valamint a gyári csövet is ott hagytam a boltban, mert biztos nem fogom használni. Helyette a képen egy Nargilem NPS mosható szívócső látható ami külön vásárolható meg. A szívóvége nem kivehető, a nagy testvér NPS Premium viszont ezt is elmondhatja magáról. Igaz, a Nammor és Razan végek nem igazán illeszkednek bele. Ezt a csövet amúgy még nem próbáltam ki, kicsit ki kell szedni belőle a műanyag ízt. A tartozék csipesz szépnek mondható, jó erős anyagból is készült, valamint a végére erősített pálcika szerű izé ki is van hegyezve (nem eléggé), ennek ellenére pl a Cocobrico megfogására nem igazán alkalmas, kicsúszkál belőle. Hiányoznak a hagyományos kialakítású csipeszen is látható recék, amik belekapaszkodnak kicsit.

Működés közben egyébként nagyon jól szuperál a kicsike, könnyű szívni, halkan bugyog, és köszönhetően az üveg magasságának a füst kifújásánál se kell azon aggódni, hogy a víz felfut a kerámiához, szemben a QT-vel (bár a társaságomban ezt a mutatványt még csak nekem sikerült előadnom…). Az üvegnek azonban van még egy kis hibája, a rajta lévő minták nem átlátszóak és elég sűrűn is vannak ahhoz, hogy nehezebb legyen belőni a vízmennyiséget a lenyúló csőhöz képest. De hamar ki lehet tapasztalni anélkül is, hogy a cső süllyedését figyeljük.

Összességében a fent többször említett konkurens minipipával abszolút egy szinten mozog, és szerintem érdemes rá beruházni – főleg, hogy a MYA mostanában nem igazán kapható.

Itt pár kép. Ha valakit érdekel, holnap lefotózom azt is, hogy fér bele a dobozba, csak mint látható ezek is éjszakai képek, amit a mobilom LED-es villanójával lőttem, ráadásul közvetlenül használat után…