A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Phunnel Kerámia (Hawanna, Tangiers, Stb.)

, Hozzászólás ID: #101594
krampi
Felhasználó
krampi
  • Hozzászólás: 3414

Jajajj, tisztazzuk egy kicsit a felreerteseket 🙂

Szoval a topic temajat modositani lehet kicsit, ugyanis maga ez a keramia megoldas viseli a Phunnel nevet, ezen belul a Tangiers csak egy marka, van meg egy par masik fajta. Azert keverik altalaban ezzel, ugyanis ez a keramia elsosorban a Tangiers dohanygyarto ceg eredeti dohanyaihoz valo, azokat nem lehet rendes keramiabol szivni, csak ilyen tipusubol (vagyis lehet, az eredeti, mosatlan verziot nagyon nehez, de voltak ra probalkozasok, a nem olyan reg megjelent lucid, vagyis mosott verziot mar lehet sima keramiabol is, de ezt ajanljak hozza).

Amugy teny, hogy ez a tipusu keramia elsosorban a nedvesebb dohanyoknal elonyos, valoban azert, mert nem csurog le a dohanybol kiarado folyadek a csobe, igy egyreszt a takaritas is konnyedebb lesz, masreszt pedig a dohanynak sokkal tovabb megmarad a karakteres ize.

A keramia mukodesehez kb annyit tudnek hozzafuzni, hogy a folia ratetele utan lyukakat csak arra a reszre kell tenni, ahol dohany is talalhato, kozepre nem, igy a beszivott forro fust eloszor a dohanyon megy at, majd utana kerul a kozepso lyukba es ugy le a vazaba. A fent emlitett problemak megoldasa vegett (hogy igy nem jarja at teljesen a forro levego a dohanyt, ami reszben igaz, de nem zavaro a jelenseg, nem von le semmit a keramia erdemeibol) alkottak meg az ugynevezett mod-ot ami a kepen alulrol van vegtere is fotozva. Ennek az a lenyege, hogy ezt a kis sapkat rarakod a kozepso lyukra, igy vegulis az le lesz fedve, de nem teljesen, tehat a dohanyon ataramlo forro levego az also peremen levo felhajtasoknal bejut a belso reszbe es ugy megy le a vazaba, tehat siman levego igy nem jut le, csak olyan, ami a dohanyt is megjarta. Nem tudom, hogy teljesen ertheto-e amit irok, de kerdezzetek nyugodtan, szivesen valaszolok 🙂