A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Prince molasses

, Hozzászólás ID: #81025
argile
Felhasználó
argilé
  • Hozzászólás: 96
moldy007 írta korábban:
nem irok többet a forumon, és viszavonulok

Ugyan, ne szívd mellre. Meg ezt se, amit én írok. 🙂 Ha valamit mellre akarsz szívni, nagyon, az legyen AHG szőlő, vagy al-Fakher szilva. Én most azt szívtam, a szilvát mi meg egyébként is szeretjük. 😉

Témánál maradva, íme az értékelés:

Gránátalma

Időnként az emberből előtörnek vágyak, mintha gyerek lenne. Aztán lemond ezekről az álmokról. Nem jó érzés. Még rosszabb, ha lemondatják róluk.

Nagyon szeretem a gránátalmát, ami – ugye – nem olcsó élvezet, és a gránátalmaszörpöt is (magyarul grenadine, és koktélalap, de szörpnek is nagyon finom) kedvelem.

Figyelmeztető jel lehetett volna, hogy lehet kapni a Thököly úton gránátalmaszörpöt porban, török készítmény, kábé kétszáz E-összetevővel. Tök jó, nem hűsít, viszont kell egy szike az ivásához, mert a pohár a szádhoz ragad. Ehhez képest vadásztam a gránátalmadohányt, amiből az al-Fakher is gyárt, de természetesen az egyetlen magyarországi forgalmazójuk nem tartja az ízt. Nagy nehezen mégis találtam, Prince Molasses a márka. A Leielinában árulják Pesten. (Az egy külön fejezet, és nem is ide tartozik, de: a Leielinában eszméletlen szép pipák vannak, gazdag a felhozatal, tehát nem az egyébként rendkívül szimpatikus és kedves eladó hibáját rovom fel, nincs mit!)

Szóval…. Hát füst, az volt végig, keményen, arra panasz nem lehet. Viszont az elején gondolkoztam, hogy egy darab szétcsócsált rágógumit szívok-e, de nem, kiderült: mindez egy kosaras zoknijába van csomagolva… Érdekes, mert illata volt, és nem bűze. Na de az íze… Nem tudom, rossz dobozt fogtam-e ki, vagy az egyiptomi Abbasz és fiai ennyire jutottak, mindenesetre nekem csalódás volt. Egy rakás vacak. Sajnos maradt belőle, nem tudom, mit teszek a maradékkal. Talán a következő szippantás elvárások nélkül nem esik ennyire rosszul.

Márka és íz: Prince Molasses, gránátalma

Dohány mérete, állaga: viszonylag apróra vágott, nedves, némi – nem sok – nagyobb darabbal

Pipa típusa: 62 cm-es egyiptomi

Időtartam: Csaknem két óra

Kerámia: egyiptomi

Fólia/konzol: konzol, hőtartó sapkával

Szén/mennyiség: 40 mm-es Three King

Füst: Bő, egyenletes füst végig

Illat/íz: Végig, egyenletesen kellemetlen

Értékelés: 3/10