A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Regisztrációs feltételek és használati feltételek módosítása

, Hozzászólás ID: #101043
sYska
Adminisztrátor
sYska
  • Hozzászólás: 10312
argilé írta korábban:
Szögezzünk le: engem egyáltalán nem érdekel, ki hány évesen dohányzik, már akkor sem érdekelt, amikor nem voltam nagykorú, most meg pláne nem, mivel nem a múlt héten ünnepeltem a 18. születésnapomat. Nem én alapítottam az Országos Közegészségügyi Tanácsot, felőlem mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogyan akarja. Az persze biztos, hogy én senkit sem fogok rászoktatni szenvedélybetegségre, és nem is támogatom a mások rászokását.

Jómagam se 🙂 (sőt szerintem mások se)

argilé írta korábban:
18 év alatti nem vásárolhat dohányt, mert fiatalon a leggyorsabb a függőség kialakulása, illetve a legnagyobb kárt okozza a még fejlődő szervezetnek. A törvényalkotó ezzel megtette, amit tehetett: a dohány megszerzésének legális útját lezárta. Aztán hogy ki mit csinál a legális lehetőséget megkerülve, az már az ő dolga. Egyelőre nem vagyunk iszlám köztársaság.

Nos igen, éppen ezért nem csak vásárolni, de fogyasztani is tilos tudomásom szerint. 😉 (és a logika szerint is úgyérzem)

argilé írta korábban:
A törvények általában nem hibákkal vannak tele, hanem kiskapukkal..

Jog van tele hibákkal, bár tény, hogy rengeteg törvény is. Mindkettőnél vannak kiskapuk.

argilé írta korábban:
18 év felett lehet tömegközlekedési eszközön dohányozni. Az arra kijelölt helyen. Például a vasúton is. Az már más kérdés, hogy a törvényalkotó az üzemeltetőre bízza, hol jelöl ki ilyen helyet, tehát az IC-n mondjuk nagyon kaller függő, hogy van-e a szerelvényen dohányzóhely, vagy nincs.

Jogos, én csak BKV-ra gondoltam.

Van egy ötletem, nézzük meg a net-en, van-e ilyen ingyenes jogi tanácsadás. Ott meglehetne érdeklődni. 🙂

(Bár a szabályzatba az is bekerült már napokkal ezelőtt, hogy az adminnak van igaza. 😀 )