A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Regisztrációs feltételek és használati feltételek módosítása

, Hozzászólás ID: #101042
argile
Felhasználó
argilé
  • Hozzászólás: 96

Szögezzünk le: engem egyáltalán nem érdekel, ki hány évesen dohányzik, már akkor sem érdekelt, amikor nem voltam nagykorú, most meg pláne nem, mivel nem a múlt héten ünnepeltem a 18. születésnapomat. Nem én alapítottam az Országos Közegészségügyi Tanácsot, felőlem mindenki úgy teszi tönkre magát, ahogyan akarja. Az persze biztos, hogy én senkit sem fogok rászoktatni szenvedélybetegségre, és nem is támogatom a mások rászokását.

18 év alatti nem vásárolhat dohányt, mert fiatalon a leggyorsabb a függőség kialakulása, illetve a legnagyobb kárt okozza a még fejlődő szervezetnek. A törvényalkotó ezzel megtette, amit tehetett: a dohány megszerzésének legális útját lezárta. Aztán hogy ki mit csinál a legális lehetőséget megkerülve, az már az ő dolga. Egyelőre nem vagyunk iszlám köztársaság.

A törvények általában nem hibákkal vannak tele, hanem kiskapukkal.

Ne haragudj, engem tényleg nem foglalkoztat ez a téma, és nem is érint, csak azt a részt olvastam el a viszonylag hosszú törvényből, ami a 18 év alattiakra vonatkozik. Iskolában is lehet dohányzó hely, elég szigorúan körül van írva, hogy hol (hát nagyjából szinte sehol), de azért lehet. Különösebben nem ástam magam bele a törvénybe, mert nem járok iskolába.

18 év felett lehet tömegközlekedési eszközön dohányozni. Az arra kijelölt helyen. Például a vasúton is. Az már más kérdés, hogy a törvényalkotó az üzemeltetőre bízza, hol jelöl ki ilyen helyet, tehát az IC-n mondjuk nagyon kallerfüggő, hogy van-e a szerelvényen dohányzóhely, vagy nincs.

Mellesleg azon lehet vitázni, mi van rosszul vagy jól megfogalmazva, de egyelőre ez a törvény hatályos.