A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Heti ajánló: Cocobrico természetes szén

4

Pont 1 hete volt az utolsó, Heti ajánló bejegyzésünk. Ezt a jó kis kezdeményezést szeretném tovább vinni, aképpen, hogy most jönne ismét egy hasznos cikk az új oldalról.

Változatosság kedvéért, most egy szén tesztet mutatnék be nektek. Még pedig az első hazai Cocobrico tesztet, tudomásom szerint. :tongue:

Eme igazán remek, nemzetközi szavazásokon a legjobbnak fémjelzett szenet már egy jóideje használom, de most már megérett a dolog cikk formájában is. Lássuk!

Nézzük hát. Kiszerelés van 1kg-os és 3kg-os. Az 1kg-os dobozba 72 darab kocka van. Igen, ez a szén nem korong formájú hanem 2x2cm-es kocka. Súlya egy ilyen kockának alig érezhető. A külső karton csomagolás kellemesen díszes és visszazárható. Benne a szén darabok egy lezárt, vastag nejlonban vannak.

Mivel ez természetes szén, ezért nem lehet csak úgy egy öngyújtóvall begyújtani. Ide nagyobb hő szükséges. Otthon legkönnyebben a gáz vagy elektromos tűzhelyen gyújthatod be. (Kerámia lapos villanytűzhelyen nyomot hagy!) Kint a szabadba pedig gázforrasztóval lehet a leggyorsabban beizzítani.

A legjobbak régi ősi főzőlapok, villanyrezsók. Azokkal 10 perc alatt be lehet izzítani teljesen ezeket a darabokat. Normál gáztűzhelyen 20-30percbe is telhet. Az erősebb gázforrasztókkal pedig 5-6 perc alatt tudjuk kellően felhevíteni, izzásba hozni.

Miután beindul, közel 1,5-2órán át képes egyenletesen leadni a hőt, mely jóval erősebb a többi szénnél. Kézzel érezhetően. (Amikor már kellően izzik.) Egyenletesen, folyamatosan adja le a meleget, azonban idpnként le kell hamuzni. (Levesszük a kerámiáról és ráejtjük a tálcára, majd vissza tesszük. Lényege, hogy a fehér hamus rész lejöjjön róla.) Ízen egyáltalán nem változtat, semmi mellék ízt nem tapasztalhatunk.

Hátrányaként annyit tudnék megemlíteni, hogy a sima kerámiák esetében könnyen megéghet a dohány tőle. Sajnos ki kell tapasztalni azt, hogyan is kell brico-val tömni. Miként kell ‘játszani’ a hőmennyiséggel. Emellett picit túl nagy darabok is ezek a 2×2 centisek. (Miután beizzik már könnyen félbbe törhető a csipesszel.)

Értékelés: 9/10(Ajánlott természetes szenek közül! – Legjobb az összes szén közül.)

Share.

4 hozzászólás

  1. Várom már ezt az új oldalt…:)
    A coco tényleg nagyon szuper szén…igaz, én még csak december óta használom, de egyszerűen eltűnt belőlem a “pipázási undor”(értsd:a 3kingsen a gyújtóréteg szaga miatt sokszor elment a kedvem a pipázástól), és az ízek is tisztábbak, finomabbak lettek…miután persze az eldő pár tömést elégettem:D
    Ki kell tapasztalni,mind a lukasztást, mind a szén elhelyezését a kerámián…1-2 tömés nyi áldozatba kerül, de utána…utána valami frenetikus lesz.

    Off+ui.:sikerült szombaton eltörni a kerámiám..és most sekélyebbet és kevésbé mélyet vettem…és nemtom…nem olyan jó…syska…várom már a két hónap leteltét 🙁 🙂

Leave A Reply