A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Heti ajánló: Üveg tisztítása

3

Az új oldal kapcsán gondoltam, heti rendszerességgel fogok 1-1 hasznos cikket ajánlani. Tekintettel arra, hogy az új oldalon közel 50db (Igen, ötven darab indulásnak!) cikk lesz már első pillanattól, így lesz bőven szemezgetnem a cikkek közül. Most arra gondoltam, jöjjön egy friss cikk az új oldal tartalmából:

Már a 2., 3. használat után igen kellemetlen és erős szagúvá válik a tartály. Ezt rendszeres öblögetéssel tudjuk enyhíteni, azonban ha teljesen elakarjuk tüntetni a tisztább ízekért, akkor be kell vetni már komolyabb praktikákat is.

Az üveg tisztítása nem is annyira egyszerű feladat, mint azt mi gondolnánk. Nehezen hozzáférhető az alja és közben vigyázni kell, nehogy összetörjük. Azonban pár ötlettel ismételten megkönnyíthetjük a tisztítást.

Tisztítás lépései:

  1. Töltsük meg az üveget vízzel. (Citromleves, fogkrémes, mosogatószeres vízzel, hogy a nyakán lévő lerakódást fel lazítsa és a kellemetlen szagot eltüntesse. – Citromlé és a fogkrém veszi el legjobban a kellemetlen szagot. –) Majd várjunk 1-2 napot. Türelmetlenebbek 5-6 órát.
  2. Fogjuk a legnagyobb, legvastagabb kefét amit a pipához adtak (vagy külön vásároltunk üvegtisztító kefét) és jó alaposan, megdöntve súroljuk meg az üveg nyakát. Aki jó sokáig hagyta állni, annak könnyedén le fog jönni a lerakódás.
  3. Öblögessük el minimum 5-6szor vagy ameddig túl erősen érződik a citrom, fogrkém, mosogatószer illat.

Aki szeretné jó alaposan eltakarítani az üveget, annak be kell szereznie egy vaskosabb, merevebb kefét ami erősebb műanyag szálakkal rendelkezik.

Miután megvagyunk a belső tisztításával és már nincs (vagy alig van) szaga az üvegnek, akkor kívülről töröljük el egy nedves ronggyal és tegyük félre száradni, szellőzni.

Remélem tetszett! Kérlek írjátok meg kommentbe a véleményeteket! :whistle:

Share.

3 hozzászólás

Leave A Reply