A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hírek, fejlemények (Mánia + Frissítve!)

0

Megint kicsit kimaradások vannak itt. Legalábbis kintről ez látszik. Pedig nem. Hosszú idő óta, most nyílt meg egy új vízipipás oldal és webáruház, egy bizonyos Mánia. Kicsit vegyük szemügyre, mit is kínálnak, mit ígérnek és persze milyen áron!


A lila dzsin… OMG

Nézzük ezt az új webáruházat először, a Vízipipa Mániát. Nagyon reklámozzák, hogy lehet náluk dohányt kapni. Ez így is van, egyenlőre. A videóban amin mutatta Rashid, hogy “ilyen zárjeggyel jönnek majd” , Magyar zárjegy volt. Innentől fogva biztosan Magyarországról szerzik be a dohányt. Az pedig érdekesség, hogy pont ilyet nem szabad árulni. Illetve ők azt mondják, hogy Németországon át jön a dohány törvényesen. Ámde, a németeknél van egy glicerin törvény, ami miatt az ottani törvényesen kapható dohányok mind nagyon-nagyon szárazak. A Magyarországon kapható vízipipa dohányokat tilos és nem megengedett kivinni, mivel magasabb a glicerin tartalma. Így az a kijelentésük, hogy Németországon keresztül jön a dohány, egy hazugság. Érdekességnek elmondanám, hogy csak 50g-os dohányok vannak és a kínálat fele Hennawy! Az a Hennawy amit ők maguk is (illetve régi főnökük Lukjani) egy kalap szarnak mondott. Ebből van egyedül 250g-os doboz, de ki a fenének kell ez a márka? Kutyának sem. Ezt tették fel, hogy a sok 12 éves vegye és nyerjenek ezeken is. Hennawy-t 880Ft/50g, pfff… Továbbá a weblapjuk egy magyarországi szerveren van, így a dohányok képei törvénytelenül vannak kint. (Félix Péter már megint hol van?!)

Nézzük a többi termékes. Olcsóbb pipák vannak csak. Egyedül az Aladin ami viszonylag minőségi. A Dabes vízipipák kifejezetten hasonlítanak a Mya QT-re, azonban minőségük sokkal-sokkal gyengébb. Úgy is mondhatnám, hogy vacak. Az Amy (cseréljük fel a betűket, szintén Mya jön ki…) vízipipák szintén gyenge minőségűek és kinézetben szintén a Mya modellekre hajaznak. Mind a Dabes, mind az Amy pipák gyengébb minőséget képviselnek mint az igazi Mya vagy mint az Aladin vízipipák.

További kínálatot nézve a szeneknél egy új márka van, ami hazánkban eddig nem volt kapható. Van náluk Havanna szén, amit kerestem az egyik dohányos trafikban és az eladó csak ennyit mondott: “Ja a Havanna, kékes feliratú, fekete dobozos szenet keresed? Azt nem forgalmazzuk már, annyi volt rá a panasz, hogy inkább levettük a kínálatból.” Szóval arról a szénről ennyi. Táskáknál szintén nincs semmi extra és ami van, az még drágább is mint máshol.  Kerámiákat illetően van pár újdonság, de horribilis áron. Itt is elég sok a kínai termék. A minőségi Alien vagy Tangiers  phunnel -eknek nyoma sincs. Szívócsöveket is kerestem, de nem találtam. Milyen jó webáruház már, nincsenek szívócsövek…

Ami még zavaró (és szerintem nem csak számomra), hogy szipkát csak egyesével lehet venni. Minden más hazai webshopban van 100-as csomag, kedvezőbb áron. Nehéz lenne feltenni? Víztartályok szintén nincsenek. Tömítéseknél a vastag tömítés ára ( 216Ft !! ) kicsit felzaklatott. Főleg, hogy máshol az üvegtömítés (ami nagyobb, vastagabb) csak 150Ft. Érdekes.

Ami viszont a legpofátlanabb, hogy a vizipipa.eu tulajdonát képező levelező listán át népszerűsítik magukat. Engedély nélkül! Ez lényegében annyi, hogy törvényt sértenek és több ezer embernek spam email-t küldenek, ami kéretlen reklámüzenetnek minősül. Mivel ezen személyek nem iratkoztak fel a a mániások cégének listájára így teljes nyugodalommal fel lehet jelenteni őket emiatt…

Szóval a régi eu-s csapat hozza a formáját (Régi eu-s csapatból ki is van még benne H. Lászlón -webmesteren- és feltehetően Lukjanin kívül?), gyengébb minőségű termékeket kínálnak olcsóbban, jelenleg még hiányos is a kínálat és a marketing stratégiájuk már most törvénytelen. Kicsit gyenge kezdés ez, nemde? Döntsétek el ti!

Frissítve:

sYska: Tisztelt Horváth László (vizipancserológus)! Köszönöm a feltételezést, hogy Én lopok Öntől. Kicsit vicces egy tolvaj szájából hallani, hogy ‘Te elloptad tőlem.’ Így nem kis mosolygással fogadtam a hírlevelét. Apropó! A hírlevél, amire nem iratkoztam fel? Igen, ez pedig adatlopásnak minősül. Így törvényesen feljelenthetném kéretlen reklámüzenetek küldéséért. Ezt meg is fogom tenni amint lesz időm. Remélem a többi 27.000 áldozat is így tesz, akiknek ellopta és jogtalanul használja fel az email címét.  Amúgy alább beszúrok egy képet, ami a kommentelők véleményét tükrözi a ‘Mivel büntessem magam?’ színvonalas videódra küldtek.

A kommentelők megmondták mivel büntesd magad, hajrá. Ezeket a hozzászólásokat 18:08 körül ki is törölték. Pedig csak ötletet adtak neki…

Share.

Leave A Reply