A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Hookah Pro Classic Long szívócső

8

A Hookah Pro mosható szívócsövek németországi térhódításuk után néhány hónapja megérkeztek hazánkba is, és már itt is nagy népszerűségre tettek szert. Ennek oka a magas minőség és a versenyképes ár. Eddig a Razan és a Nammor szívócsöveknek mondhatni „egyeduralma” volt tapasztalható. Természetesen már kaphatóak voltak silány hamisítványok és olcsóbb, de valamivel azért gyengébb minőségű mosható szívócsövek, de ezek nem vehették fel a versenyt az előbb említett két típussal.

Nammor es Hookahpro szivocso

Én egy fekete színű Hookah Pro Classic Long cső boldog tulajdonosa vagyok. Razan vagy Nammor szívócsövem nincs, viszont már nem egyszer pipáztam Nammorral barátok jóvoltából. Először is külsőt nézve kísértetiesen hasonlít a Nammor fekete szívócsövére, amit az alábbi képeken is láthattok. A Hookah Pro szívócső jellegzetessége a hosszú markolat, mely megfelelő komfortérzetet biztosít a használója számára. Kicsit a török vízipipákhoz használatos hosszú markolatú szívócsőre emlékeztet. Ennek köszönhetően az alkarunkat a térdünkre helyezhetjük, így egy kicsit sem lesz kényelmetlen a tartása. Hossza megközelítőleg 210 cm a szívóvéggel együtt, ebből csak a markolat része 42 cm. Szívófeje cserélhető, és kompatibilis a Razan-Nammor szívóvégekkel.

Használat közben az első dolog, amit felfedeztem, hogy nagyon könnyű szívni, nagy a belső átmérője. Különbséget nem vélek felfedezni a Razan-Nammor csövekhez képest ezen a téren. Mivel csak 2 hónapja használom ezt a csövet, így hosszútávon nincs vele nagy tapasztalatom, de eddig megbízhatónak bizonyult. Az illesztések masszívak, igényesek. Tavaly volt szerencsétlenségem egy szívócsőhöz, amit moshatóként adtak el, de aztán elkezdte köhögni a rozsdát és a ragasztó anyagot darabokban, az illesztései is igénytelenek voltak. Nos, a Hookah Pro szívócsőnél biztosíthatok mindenkit, hogy ilyen gondokkal nem fogtok találkozni.

Hookah pro szivocso

A kivehető szívóvégnek köszönhetően ez is könnyen tisztítható, ha közvetlenül pipázás után öblítitek át, akkor kevés esélye van annak, hogy az íz és a szag a csőben maradjon. Ha hosszabb idő után szeretnéd kimosni, akkor az általam is használt módszert ajánlom: egy fél pohár citromlébe egy kávéskanál szódabikarbónát kell elkeverni, ezt beleöntöd tölcséren keresztül a csőbe, majd felöntöd vízzel. Pár percig hagyod, hogy álljon a csőben, kicsit mozgatod, majd miután kiöntöd belőle, párszor öblítsd át langyos vízzel a csövet és akaszd fel valahova száradni. Párszor megrázhatod, hogy a vízcseppek gyorsabban távozzanak a csőből. Vásárlás után még érezhető a gyári műanyag szag. Ezt elsőre nehéz eltávolítani, de az előbbi módszert itt is alkalmazhatjátok, viszont néhány pipázás után már biztosan eltűnik belőle, nem kell megijedni, ha elsőre nem tűnik el.

Összevetve a markolat hossza és a gyári szívóvég formája tér el a korábban említett két népszerű szívócsőhöz képest. Van még egy lényeges eltérés, ez pedig az árak. A Nammor szívócsövet 6750 Ft-os, a Razan-t 8000 Ft-os áron lehet megvásárolni, míg a Hookah Pro szívócső 5500 Ft-os áron kapható, így ez barátinak mondható. Természetesen sokan ragaszkodnak a már jól bevált drágább szívócsövekhez, ami érthető, hiszen népszerűségüknek köszönhetően garantáltabb a minőség, mint az újdonsült, kevésbé ismert szívócsőnél. Viszont aki nem akar nagyon zsebbe nyúlni, de mégis megbízható minőséget szeretne, akkor azoknak megfelelő választás a Hookah Pro szívócső.

James (vizipipaforum.com)

Share.

8 hozzászólás

  1. Köszönöm szépen! 🙂 Szalminak: Nincs olyan nagy színválasztéka mint a Razan csöveknek vagy a Nammornak, viszont a Classic Long csövek 5 különböző színben kaphatóak: zöld, piros, fekete, kék és fekete markolat fehér csővel. Illetve van kígyóbőr mintás, amit először a kezembe véve nagyon megtetszett, de annak a markolata normál hosszúságú.

  2. Na, tegnap én is sikeresen szert tettem egy ilyen csőre. Én narancsos pipatisztítóval és forró vízzel is átmostam, így a műanyag íz majdnem eltűnt. A markolat nagyon kényelmes, ám észrevehetően kisebb az átmérője a Razannál. 5500 Ft-ért nagyon jó vétel volt, most már a gyakorlatban is meg tudom erősíteni a cikkben foglaltakat.(Sajnos már csak pirosban és feketében volt az üzletben 🙁 )

  3. Ilyet szeretnék én is, de sajnos már csak pirosban van, ami nem igazán az én színem és  világoskék amira pipához lehet nem a legjobb választás. De nem akarok kompromisszumot kötni nammor csőre, mert a hosszú markolat nagyon megtetszett. Remélem majd lesz új szállítmány még karácsony előtt.

Leave A Reply