A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Szabályzat

Vízipipa Fan szabályzata

1. Regisztrációs szabályok

1.1 A regisztrációval a felhasználó elfogadja a szabályzatot. (A vizipipaapro.com és infos.vizipipafan.com oldalon is)
1.2 Egy személy csak egyszer regisztrálhat.
1.3 A felhasználónévben és más adatokban nem lehet nyomdafestéket nem tűrő szó, illetve nem lehet megtévesztő, félrevezető (pl: Admin, root, spam és hasonlók).
1.4 Ha e-mail címed a regisztráció után megváltozik, azt az adataidban javítani kell (mert különben ha elfelejted jelszavad, nem tudsz újat kérni).
1.5 Kizárólag a 16. életévét betöltött személy regisztrálhat csak.
1.6 A profilban vannak mezők, amelyeket nem kötelező kitölteni. Ha ezeket a mezőket is kitöltöd, akkor ügyelj arra, hogy a bennük szereplő adatok valósak – reálisak legyenek. Nincs szükség olyanokra, hogy “N/A”, “Nincs”, “Nemtom”, “Ez meg mi?” stb.

2. Hozzászólások

2.1 Egy hozzászólást csak egyszer küldj el. (többszöri elküldés esetén figyelmeztetést kapsz)
2.2 A hozzászólásaid nem tartalmazhatnak nyomdafestéket nem tűrő szavakat, és tartalmuk nem sérthet más tagot vagy törvényt.
2.3 Ne spammelj és ne reklámozz! (ezért is figyelmeztetés jár)
2.4 Ne tégy közzé illegális anyagot és ne írj linkeket ahol illegális tevékenység található!
2.5 Mellőzd az egyszavas / csak hangulatjeleket tartalmazó hozzászólásokat.
2.6 Hozzászólásod tartalma kapcsolódjon az adott hírhez, cikkhez, témához. Ne off-olj túlzottan.
2.7 Csak 18. életévét betöltött személy oszthatja meg hozzászólásban a dohányokkal kapcsolatos tapasztalatait!
2.8 Azonnali és végleges kitiltás jár a halucinogénekkel és egyéb drogokkal kapcsolatos hozzászólásokért!

3. Közösség

3.1 Segíts másoknak. A lap család (fórum, blog, weboldal) egy közösség, és akkor működik a legjobban ha megosztjuk az információkat és segítjük egymást.
3.2 Légy türelmes. Az összes fórumon és oldalon lévő tag a saját szabadidejében osztja meg véleményeit, válaszait.
3.3 Adj visszajelzést. Ha valaki segített neked a kérdésed megválaszolásában, próbálj meg választ adni, hogy működött-e vagy nem. (esetleg köszönd is meg)
3.4 Légy rendes az újakkal. Ne kergesd el őket mert nem olvasták el az etikettet. Üdvözöld őket, és ne éreztesd velük azt, hogy buták vagy csacskák.
3.5 Mást lebutázni, vagy egyéb módon kellemetlen helyzetbe hozni azért mert most kezd ismerkedni a vízipipával, figyelmeztetést von maga után.
3.6 A netikett írott és íratlan szabályai az egész oldalra vonatkoznak. Ne káromkodj és kéretik kulturáltan beszélgetni, modort figyelembe véve.
3.7 Tilos az oldalon mindenfajta olyan szöveg, ami nem a vízipipázáshoz, hírek tartalmához köthető (pl: politika, lelki problémák, stb.)
3.8 Használd a keresőt! Sokat segíthet és renget fölös munkától kímélheted meg magad és társaid.

4. Adminisztrátorok

4.1 Az oldal rendjére (különböző jogkörű) adminisztrátor vigyáz.
4.2 Az adminisztrátort mindenki tartsa tiszteletben, hisz fölöttetek állnak az oldalon.
4.3 Kérdéseiteket a fórumba tegyétek fel, ne privát üzenetben kérdezzetek!
4.4 Az Admin ügyekben sYska/!/ dönt, őt keressétek! (Jogokat kunyizni tilos és fölösleges…)

5. Adatvédelem

5.1 Az oldal az általad beküldött (email cím, név pl.) és a tőled vezetett (ip cím pl.) adatokat bizalmasan kezeli, harmadik személynek, cégnek nem adja ki és mindent megtesz az Vizipipafan.com ezen adatok biztonságos tárolása érdekében.
5.2 Az oldalon megjelenő összes írás, kép a Vizipipafan.com tulajdona. Másolni, máshol megjeleníteni szigorúan tilos a tulajdonos írásos engedélye nélkül. Amennyiben ilyen még is előfordul, abban az esetben figyelmeztetés következik majd végül rendőrségi feljelentés és hivatali eljárás indul.
5.3 A hozzászólások tartalma az oldal részét képezik, így azok is a Vizipipafan.com tulajdonát képezik. Amennyiben azt megjeleníted, akkor az írásod a CreativeCommons jogai alapján kerülnek felhasználásra.

 

A szabályok megszegésének következményei:

A szabályzatot megsértők ideiglenes vagy végleges kitiltásban részesülhetnek, amely akár a többi oldalra is kiterjedhet, akár a későbbiekben indulókra is. A fenti szabályok megsértése figyelmeztetést von maga után, és ha nem teszel eleget a figyelmeztetésnek, akkor akár ki is lehetsz tiltva az oldalról. A figyelmeztetéseket egy moderátor vagy adminisztrátor fogja küldeni privát üzenetben, e-mail-ben, vagy az érintet hozzászólásban. Aki többször, vagy súlyosan megsérti a szabályzatot, azt az adminisztrátorok figyelmeztetés után kitilthatják (IP alapján is), vagy törölhetik, az összes hozzászólásával együtt.

 

Szabályzatról:

Fenntartjuk a jogot a szabályzat módosítására. Ilyenkor természetesen ezt hírként is közöljük, illetve email-ben. Az új szabályzat a régebbi tagokra is vonatkozik. Bárki aki regisztrál és belép az oldalra az automatikusan elfogadja ezt a szabályzatot.

 

Reméljük mindenkinek sikerül betartani ezt a szabályzatot, hiszen nem túl szigorú.
Utolsó módosítás: 2017.03.03.

Oszd meg, ha tetszett:

Leave A Reply