A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Jó kis vicc, érdeklődnék van-e?

5

Mára már jó pár oldalra felkerült, hogy miként is lehet házilag vízipipa dohányt készíteni. Tény, hogy a dohányok 99%-a csupán pár összetevőből áll: melasz, (méz, cukor) glicerin, dohány örlemény, aroma. (természetes vagy mesterséges)

Volt már szerencsém ilyen házi melaszt kipróbálni. Általában a füst mennyiségével nem szokott gond lenni. Azt a glicerin nagyon jól adja a dohánnyal. Ám a nagyobb kritérium az az íz. Én még nem találkoztam olyan házi termékkel aminek elég erős és kellemes íze lett volna.

A Salgótarjáni Vizipipa Fan club oldalán azonban olvasom, hogy milyen egyéni ízeik vannak. Vérnaarancs? Rum-Kókusz? nem hangzanak rosszul. Nézem a saját kis dohányuk készítésének az eredményét:

Az eredmény: Megdöbbentő, jó lett xd A tesztelőbizottsság (KUris Ádám, Kuris Richárd, Tajti Mátyás) szerint jobb mint a rendes, gyárilag készített dohány, ilyenek a Nakhla, Hennawy, Al Fakher stb.

Jobb lett mint az Al Fakher? Na ezt viszont erősen kétlem. 🙂 Készítők már nem igen reagállnak a vendégkönyvükbe, így ha ezt olvassák akkor jelentkezzenek már, mert engem érdekelne egy olyan házi dohány, ami a hazai felsőkategóriás márkát is veri. :silly:

A leírást és minden egyéb infót találtok a club oldalán. Illetve pontosabb és bővebb információkat a fórumunkba. Apropó, ebben a témában még házi dohány frissítő melasz készítésről is olvashatsz. 😉

Share.

5 hozzászólás

  1. Ezek csak dicsekednek , hírnevet és elismerést akarnak szerezni…….
    végig olvastam és teljesen hibás az egész.És nagyon NAGY hibákat követnek el………. nem sorolom fel mert még kijavítják.de például nem kell mindent összekeverni, van fontos sorrend, van amit több nap után kel hozzákeverni……. és hogy márkás dohánnyal felveszik a versenyt 😆 …… “El Madzag ” is röhög…. 😆

  2. Na ne. Azt az oldalt még én csináltam 😀 Meg a dohányt is:) Amúgy tényleg nagyon jó volt, csak a tartósítással voltak problémák. Olyan 2 hétig bírták a dohányok utána már használhatatlanok voltak. Javaslom, aki készítene házidohányt, hogy mosás után rendesen csavarja ki. Túlságosan is nedves lett :S A kreatív ízeket pedig a zöldkupakos rumaromákról szedtük 😀 3 csomaggal sikerült egyébként eladni 🙂 És nem volt panasz rá, sőt inkább dícsérték 😀 Ha van kérdés akkor [email protected] címre írhattok és megválaszolom.

Leave A Reply