A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kipróbáltuk: Belga 50milis öngyulladós vízipipa szén

2

Az utóbbi időben több újdonság is felbukkant. Ezek közül egyik az 50 milliméteres Belga szén. Nézzünk miről is van szó!

Lássuk a főbb tulajdonságait:

  • Csomagolás: Kékes, elegáns. Azonban meglepő a Nakhla dohány logo-ja. Egyes feltételezések szerint a két cég némiképp kezdi összeszűrni  a levet. A hatalmas szén korongok 10-esével vannak fóliázva. A szén rúd egyik végén kiszélesedik a csomagolás, ezzel megkönnyítve a kiszedést.
  • Típus: Sajnos öngyulladós szénnel állunk szembe. Ez egyeseknek előny, másoknak hátrány. Én kipróbáltam és ha elég jól leégetjük akkor elkerülhetjük a mellékízt.
  • Keménység: Elég kemény, bár a természetes szenek azért keményebbek. Nagy előnye, hogy szépen félbetörhető.
  • Izzási idő: A méreténél fogva tovább bírja mint hason szőrű öngyulladós társai. Ebből a szénből 1db korong, megközelítőleg 60-70percig izzik és ad le megfelelő mennyiségű hőt.
  • Hamuzás: Sajnos nagyon hamuzik. Időnként jó ha leszedjük a sok hamut a kerámiáról és a szénről.
  • Hőleadás: A nagy hamuzás miatt nem annyira egyenletes. Az elején irdatlan nagy hőt ad le a szén korong, hamar beindulnak a tömések tőle. Viszont 40-50 perc környékén már a sok hamu nagyon visszafogja a hőleadást.
  • Beszerezhetőség: Igen gyorsan elterjedt ez az újdonság. Több boltban és webáruházban is már kapható. Nekünk a Szultan Kincsei üzlet ajánlott fel 1 rúd szenet.
  • Mire kell figyelni: Mivel igen tetemes méretű, így meg kell nézni, hogy mekkora kerámiára tesszük. Ugyan is ezt a szenet csak nagyobb kerámiákhoz érdemes használni. A sima kerámiákra fölösleges és csak megégeti a dohányt.

Végső értékelés: Azt mondom, hogy tíz pontból úgy hetet kap.

7/10 Nekünk nagyon tetszett!

Konklúzió: Azoknak akiknek nagyobb méretű kerámiája van ideális ez a szén. Könnyen begyullad, nagy hőt ad le és 1óráig biztos bírja. Bátran érdemes vásárolni belőle. Én is veszek belőle, mivel jobb a többi belga szénnél, kevésbé van mellékíze.

sYska ajánlata:

Én ezt a szenet kifejezetten vortex és phunnel kerámiákhoz ajánlanám. Vagy legalábbis a tényleg nagy méretűekhez, mivel sok hőt ad le a szén. A kis és közepes méretű vízipipákhoz adott dohány tölcsérekkel nem is érdemes próbálkozni vagy ha igen akkor alugyűrűt feltétlen használni kell.

A szenet a Szultán Kincsei üzlet bocsátotta rendelkezésünkre, ezúton is köszönjük nekik!

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply