A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kitartott, nagyot mondott és mi lett?

3

Biztos van aki a címből már tudja miről fog szólni ez a bejegyzés. Történt régebben ugyebár a Füst (és IQ) Írtók szövetségének a vízipipa dohány ellenes feljelentés sorozata. Feljelentettek minden internetes vízipipa webáruházat. Húzódott is az ügy. Hónapokig. Most eljutott arra a szintre, amit  lenti képen láthattok. Ezen felül előkerültek infók a régi “Magyarország legnagyob vízipipa webshop-a”-ként titulált oldalról és az újra nyitásukról, áraikról pár infót találtunk.

Olvasva elkeserítő, de van még remény! Vastag pénztárcásoknak van, de olvassátok tovább!

Volt a .eu-s oldal tulajdonosa Lukjani, aki kijelentette, hogy ő bizony megmenti a hazai pipus társadalmat. A ‘pipusat’ lehet, de a vízipipásat úgy tűnik nem sikerül. Ígért szépet, s jót. Fűt, fát. Mézes madzag új fogalmat kaphatott volna, amit a látogatói és vásárlói előtt húzgált már mióta.

Egy kis idézet tőle:

Akkor mi is lesz nyáron?
Néhány hónapos szünet után a webáruház megnyílik. A kézbesítés ideje megnövekszik körülbelül 3-4 munkanapra, de megéri várni a csomagot. Ez lesz a vásárlók számára az egyedüli hátrány, úgyhogy nézzük az előnyöket:

– itthon még sosem látott minőségi vízipipák, iszonyatos választékban,
– minőségi alkatrész ellátás,
– olcsóbb dohányok, mint amit a trafikokban megtalálsz,
– más dohányok, mint pl.: Soex, Nakhla, Mizo, Elements, Serbetli, Al-Fakher, Orients, Al Waha, Al Sultan, … olcsóbban, mint itthon
– az akciók nem csak -10, -15% kedvezményt fognak jelenteni, hanem akár 50%-ot is!
– … ; )

Szóval kitartást mindenkinek, én igyekszem minél
hamarabb elintézni a 6 fő feladatomat, bármi áron
csak a MAGYAR VÍZIPIPÁSOKÉRT!

Hát Őőőőőő… Mivel kezdjem? A néhány hónapos már jócskán túllépte a határidőket, sebaj. Véletlenül se írjuk ki vagy tájékoztassuk a vásárlókat, hogy mi a valós helyzet. A minőségi alkatrész az lehet meg lesz, Németeknél a minőség jóval elterjedtebb mint hazánkban, így a nagykerek kínálata is ehhez alkalmazkodik, a kisker meg ugyebár onnan vásárol.

Olcsóbb dohányok, mint a trafikokban? Na ez picit szemet szúr. Pár apróság: Al Sultan, adójegyes: 890Ft a Seft trafikokban. Nála mennyi? Al Sultan 50 g. : 1146 Ft. (Részletes árlistáját lentebb találod.) Csupán ezt másolta ki, hisz ezt a márkát említi az idézet következő sorában. (Mizo zárjegyesen amúgy várhatóan 990Ft lesz. EU ár: 1218 Ft. A kérdés, hogy mikor.)

Az akciók, na ez jó rész. A vásárlók nagy része dohányokat és szenet vásárol. Maga Lukjani említi, hogy egyik vízipipa webshop forgalma 75%-al esett vissza! Tehát a vásárlások 3/4-ét a dohány teszi ki. No, de mi is van a -10%, -50%-os kedvezményekkel? Semmi, legalább is vízipipa dohányok esetében. A dohányok ára fix, azokból kedvezmény nem adható. Így hiába hangzik a kedvezmény jól, a vásárlások többségénél semmit nem ér így.

Egy kicsit ha belegondolunk abba, hogy az ország vízipipásainak igen jelentős részét (sajnos) azon réteg adja, akik 18. életévüket nem töltötték be és nem rendelkeznek keresettel, hanem zsebpénzzel csak, vajon miként fogják az ilyen árakat tolerálni?

Az új árlistát megtaláljátok a folytatásban!

Nézzük az árakat:

Már tényleg nem kell sok idő, terveim szerint iskolakezdés után nem sokkal már megkapja mindenki a rendelését. De pontosan miből lehet majd válogatni? Lássuk:

Dohány fronton kezdetben ezek lesznek elérhetőek:
Nakhla 50 g. : 1146 Ft.
Nakhla 200 g. : 3451 Ft.
Nakhla Mizo 50 g. : 1218 Ft.
Nakhla Mizo 200 g. : 3625 Ft.
Serbetli 50 g. : 1218 Ft.
Serbetli 100 g. : 2175 Ft.
Serbetli 200 g. : 3625 Ft.
Soex 50 g. : 1044 Ft.
Elements 20 g. : 841 Ft.
Elements melasz 100 ml. : 1131 Ft.
Al Sultan 50 g. : 1146 Ft.
Al Waha 50 g. : 1102 Ft.
Arabica 50 g. : 1146 Ft.
Bisan 50 g. : 1508 Ft.
Orient 50 g. : 1131 Ft.
Orient 100 g. : 2001 Ft.
Orient 200 g. : 3451 Ft.
Havana 50 g. : 1276 Ft.
Noor 50 g. : 1218 Ft.
Shisha King 50 g. : 1363 Ft.

A július 1. tervhez képest azért gáz. Vajon karácsonyra lesz már a “MAGYAR VÍZIPIPÁSOK” fája alatt? 🙂 Így nem megmenteni, hanem tönkretenni és csökkenteni tudja csak a hazai vízipipásokat. Már mint azokat akik, nála vásárolnak. Árakról egy holnapi bejegyzésben olvashattok majd!

Share.

3 hozzászólás

  1. Igen, csak ott nem a minőség az elsődleges. 🙂 A hamis Razan szívócső után, a kicsomagolt Masah Red Bullok után (nehogy a szavatossági idejét meglásd a papírdobozán, inkább kiveszik belőle..) nekem nincs sok kedvem ott vásárolni már. Nincs igazi mosható csövük, nincs csak kínai vízipipájuk és lejárt dohányuk. A nem mosható csövekre is arc rezzenés hazudják, hogy mosható. A dohányok hiába lejártak, azt mondják frissek.
    Ilyen helyen én nem vásárolnék…

  2. Én is Sultancenterben vásárolok és tényleg a legolcsóbb, de igaz sYska állítása is, hogy minőségben tényleg nem a legjobbak. Mivel én is olyan vásárló vagyok aki zsebpénzből vásárol ezért nekem az ár az elsődleges szempont és nem feltétlenül a minőség. Mondjuk azért a Razan utánzaton énis megcsúsztam picit. Szerintem a vizipipájukkal nincs gond, a dohány legalább olcsó mondjuk az tény, hogy némelyik kicsit már száraz de ilyen árakért nem is kell csodát várni.

Leave A Reply