A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Kokovics féle házi dohány

11

Mi történik, ha előveszünk egy régi ötletet, mely már 1x kudarcot vallott és újra nekirugaszkodunk? :ermm:

Az egész innen indult ki:

karacs95 írta:
nemtudom jó ötlett-e de nekem van ithon mentám kint nö a kertbe persze télen nem nö tavaszal kezd el nöni a teába általába a leveleit kiszárityuk de ha nem szárityuk ki és öszekeverjük mézel vagy akármivel akor szerintem nyugottam el lehet szivni? szerintetek lehet iet csinálni?

Egyik tagunk, név szerint Kokovics csinált házilag Moldy007 segítségével házilag vízipipa dohányt a fenti ihletből merítve.

Kokovics írta:
Mindenképp érdemes kipróbálni, persze glicerin hozzáadásával.
Lehet, hogy még ma tömök a saját (natúr) készítésű vp dohányomból. Állagra nagyon hasonlít a “gyári” dohányokra. Csinálok a tömésről egy videót is ahol meglátjuk, hogy mennyi füst, lesz és mennyire és vagy nemég meg.

Összegzésképpen hallhatjuk, hogy semmi íze nem lett végül a házi dohánynak és füstje sincs hatalmas, azonban jobb glicerint adagolással és erősebb, több aroma hozzáadásával, keverésével javíthatunk ezen. Köszönjük neki a videót és gratulálunk a félsikerhez!

Share.

11 hozzászólás

 1. üdv
  nem rossz próbálkozás, le a kalappal előtted …nekem van itthon pár szál nagyon gyenge cigim..arra gondoltam azt használom alapnak, párszor átmosva, aztán mézzel,sziruppal,glicerinnel összekeverem és állni hagyom pár hétig,ha lessz valami belőle megcsinálom az egészet újra és írok.ha nem akkor várok a tökéletes házi dohányra 🙂

 2. Most látom, hogy kitetted ide is, nagyon meglepődtem de köszönöm.
  Nem adom fel ennyivel és fogok tovább probálkozni.
  Aroma gyanánt Moldy007 olyan ízpasztákat javasolt amiket a fagyigyártáshoz használnak. Ezeknek a beszerzése viszont nem egyszerű feladat és ráadádul csak kilós, vagy több kilós kiszerelésben kaphatóak.

 3. Sziasztok.:) Előszöris szeretnék gratulálni a tollrugó ízesítésű nakhla-hoz.:)
  Elég régóta próbálkozok, hogy dohányt alkossak, és nagyon sokat jártam utánna a dolgoknak. Sikerült is egy kicsit kontárkodnom, és szeretném megragadni az alkalmat(természetesen nem reklámozás céljából), hogy megadjam az MSN címemet, hátha tud valaki egy kicsit segíteni, tapasztalattal, meglátással, vagy lelki támogatással:) [email protected].
  A dohányomat sajűát készítésű melaszból, dohányból, és attól függően, hgoy milyen ízt szeretnék elérni, kávéval, vagy gyümölcsökkel keverem.
  Ha valakit érdekel, próbálja ki: én egy 1decis pohárral mértem ki a dolgokat. Kell hozzá egy pohár méz, egyszerű virágméz. Háromnegyed pohár barnacukor, és egy pohár juharszirup. Ezt jól össze kell keverni, és megkapjuk a melaszt. Elég undi, de szerintem megéri:) Ezt hagyni kell egy fél napot állni, utánna kell összekeverni dohánnyal.(Én nagyon durva, és darabos dohányt vettem, amit nagypapáink pipázáshoz használnak) Össze kevertem a melasszal, és hagytam kicsit “érni”:) Ezzután mehet hozzá az íz. Ezt tetszés szerint lehet bütykölni, szárított gyümölccsel, (az aszaltszilva, és a mazsola eddig a best) vagy mentával, esetleg kávéval. Remélem minimálisan tudtam segíteni, és megköszönném, ha valaki, aki szerzett már tapasztalatot etéren segítene.:) Előre is köszönöm.

Leave A Reply