A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Lukjani kontra (ex)vásárló

10

Gondolom többség már értesült az új .eu-s webshop várható dohány árairól. Szép nagyok lettek, mint a bolt tulajdonos arca. Ami nem megszokott, hogy a beküldött hozzászólások kikerülnek és nem törli! Eddig csak a nyalizós típusú hozzászólás maradhatott. Mi történhetett? Nem érdekel igazából, amiért a bejegyzést írom az az egyik hozzászóló. Nivk szerint ‘bosko7’, aki egy régi vásárlója és kedvelője volt az oldalnak és vízipipa webshopnak. Miért csak volt? Ezt annyira tömören és tényekre alapozva kifejtette, hogy én csak idézni szeretném.

Ezen kívül van még történelmi pillanat, hiszen maga Lukjani (próbál) válaszolni a hozzászólásokra és nem csak egy-kettőre. Ámbár inkább kitér, ezért is tettem zárójelbe a válaszol szót. A bejegyzés végén vicces hozzászólások és válaszok is vannak!

bosko7: Na szép…. Össze vissza igérgettétek, hogy olcsó lessz nálatok minden erre ezzel akartokkiszurni velunk. Hát ez durva. Bár mit számít nektek? Majd jó kis hasznot beakartok zsebelni. Hát így max 2 fajta ember fog vásárolni töletek, Aki hüly* és (vagy) gazdag, mert ott aztán nem érdekes, hogy lehúztok mindenkit. Hát ennek örömére én inkább elutazok a legközelebbi dohány árushoz. Az egy dolog, hogy adójegyesek de akkor is máshol ugyan ez olcsóbb!!!! Ha igazat mondtok néhány hónapig, de akkor is, ti miért nem tudjátok ugyan azon az áron adni mint bárhol máshol. Azt ne mondmár, hogy csak azért mert Német cég tulajdonában vagyto nagyobb árat kell kérnetek. Vagy tudom is én. Ne várjátok, hogy bevegyem. Aki meg igen annak grat. Legalább ha ígértek valamit tartsátok be.

Lukjani: Akkor lássuk még egyszer. A ***pipa.eu mostantól Németországban működik, onnan küldjük a csomagokat, ottani termékeket árulunk Magyarországra. Így a Német adójegyen szereplő árakat kell kérnünk, ami !még! magasabb a Magyar áraknál, de a választék óriási, és friss dohányokról van szó. Ettől függetlenül választhatsz más boltot, nem haragszunk meg rád érte!

bosko7:

Ezt írtátok a webshopra.
Sajnos a jelenlegi törvények ellehetetlenítették a vízipipa dohányok online forgalmazását, és iszonyatos adókat vetett ki az állam a füstölni valónkra.

Ebbe a ***pipa.eu természetesen nem nyugszik bele, mint a többi hazai kereskedő.

Legkésőbb 2010. július elsején ismét megnyitjuk ezt a webáruházat, de a központi raktárunk már egy olyan országban lesz, ahol törvényesen dolgozhatunk. A dohányok ára alacsonyabb lesz a hazai áraknál, ráadásul a választék is 3-4 x nagyobb lesz. Ezen kívül a vízipipa kínálat is óriásira fog duzzadni.

A kézbesítés költsége sem lesz drágább, de sajnos 1 nappal tovább fog tartani a kiszállítás.

Eddig nagyon jól betartotátok. GRAT……………………………………………………. Hatalmas nagy tapsot érdemeltek.

Lukjani: A cikk óta eltelt egy kis idő, és az Euró – Forint árfolyam picit változott. Ettől függetlenül ha tudsz bármilyen megoldást, ami jobb, szívesen meghallgatom! A tapsot pedig köszönöm!

bosko7: Ezzel semmit se magyaráztál meg. Jó oké. felfogom, hogy mennek a dolgok. Elhiszem, hogy sz*r lehet ezeket olvasni. Szerintem minket, már ha beszélhetek más nevében. Bocs ha nem így van. Szóval az piszkálja a csőrünk, hogy igértél mindent szinte naponta megnéztük az oldalt, hogy mi újság? Erre ezzel próbálod kiszurni a szemünket. Nem kell meszire menni. Itt egy tanács sok kisvárosban van dohány áru ahol a minőségi dohányok mint a sultánt megkapod 890ft adójegyesen. És ti 1146 ft adójegyesen. Én nem sértegetni akarlak meg semmi más rossz indulat nincs a szándékomban. De ez akkor is rablás. És tudom azt írod majd, hogy akkor menjek oda és oda is fogok. De ez mit sem változtat a dolgon. Ti is csak átb*sztatok mindenkit. Jó sok hűséges vásárlótól elkell búcsúzni így. Már én is elég régóta rendelek töletek és sok komentet olvastam, hogy milyen jó ez a bolt stb. stb. Most is megkérdezném. Attól még, hogy nektek (lehet nem tudom!) jól megy gondolkozhatnátok, mi nem járunk…

Lukjani: Tudod, miért nem látom ilyen borúsan a dolgokat, ha a vásárlók szemével nézem? 1146 – 890 = 256 Ft. 256 Forinttal drágább ez a dohány, de ezen kívül tudsz vásárolni olyan termékeket is, melyek itthon nem kaphatóak, továbbá a szenet olyan alacsony áron tudod a drága dohány mellé rendelni, hogy reményeim szerint valamelyest kompenzálják egymást. És ahogy írtam, a magyar árak folyamatosan emelkednek, és emelkedni is fognak. A folyamatos adóemelés miatt is, és a Forint romlása miatt is.

bosko7: OK. Egy dolog a rengeteg választék( amik szintúgy drágák, ne mond el mennyibe kerülnek igazából. NEm érdekel! )  Amúgy a te szemszögedből biztos igazad van e téren. Amúgy nem arrol van szó , hogy drágább lett minden és mostantól spúrok vagyunk kifizetni azt a 256ft pluszt. Te tudod a legjobban, hogy oda fogunk kerülni, hogy nem lesz választásunk, előbb utóbb SAJNOS. SZóval nálam ez csak egy elvi vita: Biztam bennetek írkáltam, mondtam rólatok minden szépet. OKé. Megjelenik a pipaélmény book…. egy páran kritizálják a könyvet( nem érdekes miért. MOstmár) Utánna kitörlitek a véleményüket amikel esetleg csak segíteni akartak nektek. Ez egy nagy pofon volt. Ezután nagy csönd. Előző irásodból azt vettem le ,hogy el menekültél. Nem gond tiszta fejjel jobb minden. Utána jön ez. Ezzel ténylegcsak annyi a bajom hogy megszegtétek ezzel azt amikben a legjobban bíztunk, hogy harcolni fogtok hogy ne zákmányoljanak ki minket és az igéret, hogy alacsony árak lesznek. Öszintén …

Folytatás is van! Igazi és vicces hozzászólásokkal! Érdemes elolvasni…

+ 1-2 még bekerült, érdemes ismét belenézni a folytatásba!

Nem vicc, hanem totálisan igaza van:

Dani: Üdv! Szerintem így értelmetlen megnyitni…
A Szultánban 700 ft-ért lehet kapni Al-Waha, Nakhla, Al-Masah(!) dohányokat. És a pipák is nagyon jó árban kaphatók. Szerintem bárhonnan jobban megéri felutazni így a Szultánba, ugyanis még ígyis jobban jön ki a vásárló.

Lukjani: Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy felutazzon lejárt dohányt vásárolni, csak nehogy az orra előtt zárják be a boltot a símaszkos VÁMosok, mint tavaly.

Megjegyzésem: Az Al Masah már zárjegyes, nem sokára lesz friss Al Fakher is (Ami a kínálatodból mintha hiányozna?!) és az Al Sultan úgy mint az Al Masah, már most is olcsóbb mint nálad. A zárjegyesek pedig frissek, nem 3 évesek.

Raza: Hát őszintén megkell mondjam ,hogy kiábrándítóak…még a legsilányabb nakhla 50g is majdnem 1200ft + még hozzá a szállítási költség. Ráadásul a hőn áhított starbuzz és fantasia dohányok továbbra sem lesznek kaphatóak(?). Nem hiszem el, hogy ennyire zsugori mindenki és hogy ilyen magas árat kell fizetni a pipadohányokért. Az egyetlen pozitivum amit ebben látok a nagyobb választék a dohányok és pipák között.

Lukjani: Sajnos EU-s szabványok a dohány árak is, ezért emelkedik folyamatosan a vízipipa dohány és cigi ára is. Egy doboz cigi pl. Németországban 5 EUR.

Megjegyzésem: Továbbra sem válaszoltál, hogy Starbuzz és Fantasia-val mi a helyzet? Ugyan is a Starbuzz dohánnyal nyomod a reklámod…

Pierrre6:

Szia Jani,

előre bocsátom, hogy mindent értek, amit mondasz. Két webáruházat üzemeltet a cégem, eddig is drukkoltam és ezután is fogok, hogy sikerüljön, amit akarsz. DE (ha elfogadod):

– ezek valóban húzós árak. Később lehet, hogy kiegyenlítődik, de MOST 1600 a nagy Nakhla a Sultan Centerben. Tehát a pár százas az több, mint dupla. Ha van időd és pénzed kivárni, amíg a magyar helyzet hozzádrágul a némethez, akkor még azt sem mondom, hogy nem fog működni. Viszont így nem lesz óriás forgalom az elején, és még nem is haragudhatsz a népekre.

– van egy márkaügynökségem, és “aszongyák” értek a márkaépítéshez kicsit… Alapvető törvény, hogy ha az a stratégiám, hogy “ez van, a szegények bekaphatják, menjenek máshova”, ezt akkor sem mondom ki SOHA. Egyszerűen úgy alakítom a körülményeket, hogy simán lemorzsolódnak maguktól is. De nem sértem meg őket, mert ha pénzhez jut, még lehetett volna hűséges vásárló. Ha viszont “el van küldve a jó szegény annnnyába”, akkor egy ellenséget szereztél az üzletnek. Márpedig abból van amúgy is mindig, neked felesleges még gyártani. Nézd meg az Apple taktikáját! Zseniálisan csinálják a “nincs annyi pénzed? Nem baj, vegyél fel hitelt vagy vállalj harmadik állást, de vedd meg, mert annyira más ember leszel tőle!” taktikát.

– az indulatos anyázásra válaszolj udvariasan és nyitottan, még ha előtte össze is törted a laptopot, mert ŐK a vásárlók. Értük van ez az egész. Ha nincsenek, ücsöröghetsz egyedül a raktárban.

– gondolom nem spanyol viasz, és már szervezed is, de ha már a németeknél vagy, érdemes nekik is árulni, az az elején lehet, hogy könnyebben megy, mint az éppen porrá frusztrált magyar arcokkal

Szóval hajrá, de próbálj meg valamit csinálni, mert ez így nem fog menni.

Kíváncsian várom a továbbiakat.

Pierre

Vicces hozzászólások és válaszok:

Bigfoot: ismét csalódtam benned az egy dolog hogy nem időben nyitottál ki és hogy drágábbak is a dohányok a vártnál … erre még rájön a posta tehát bőven megéri vásárolni máshol…. eddig se voltam rajongód de ezek után kifejezetten szánalmasnak tartalak

Lukjani:
1: Bocsánatot kérek a késés miatt!
2: Vásárolj máshol!
3: Ez a weboldal NEM neked szól, nem kötelező meglátogatnod a jövőben!

Tibike: Ez most valami vicc?Ki fog így tőletek vásárolni?

Lukjani: Mindenki, akinek ezekre a termékekre van szüksége!

Megjegyzésem: Muhahaha! A hónap vicce. Akinek szüksége van ezen termékekre némi keresgélés után megtalálja olcsóbban Magyarországon. A Vizipipaforum.com -on csak egy rövid kérdés és ennyi, nem tőled fogják venni.

Zoli: Hát neked is gratulálni tudok… Mi is lett abból a 60000 euróból? 50000 euro az átköltözés 5000 a kis utad és 5000 megy tényleg a vizipipára? Khöm…. Ilyen árakkal már le is húzhatod a rolót….

Lukjani: Megígérem, hogy a rolót nem húzom le, de az anyagi dolgokhoz sok közöd nincsen!

Megjegyzésem: Kellemetlen ha ráhibáznak? =)

t@lp: na ez tök jó!! 14 éves vok és abból a pénzből veszem a dohányt amit bérletre kapok a szüleimtől, minden nap ugrálok a kallerek elől a vagonok közt csakhogy ne maradjak füst nélkül!Mióta bezárt a webshop kb minden dohányom elfogyott mert gondoltam nem gáz, úgyis mindjárt ujranyittok és akkor aztán bevásárlok az “olcsó dohányaitokból”, mostmeg följövök és ezt látom.pfff…………na asszem meek és megveszem az első bérletem

Megjegyzés: Ehhez nem fűznék inkább semmit…

Share.

10 hozzászólás

 1. Hát érdekes egy helyzet… eddig sem rendeltem még innen de ahogy az áraikat nézem, nem is fogok. Talán valami különleges dohányt egyszer majd kipróbálok ha lesz, már ha betartják amit ígértek…
  Ha szabad említeni a ***webaruhaz.hu oldala eddig kiválóan bevált, csak félek hogy ez az NFH-s dolog tényleg tönkreteszi, bírságot kapnak és be kell zárniuk :unsure: :cwy:
  Kíváncsi vagyok hogy mi lesz most az internetes webáruházakkal.. :pouty: :wassat: Vagy ez a levél amit kirakott az áraikról szóló cikk után csak vaklárma?

 2. Ezt már tényleg nem hiszem el.
  Nem akarom janit védeni, de ez ocsmányság amit múveltek, akármit lép egyből lehurrogjátok, szidjátok ez UNDORÍTÓ mért nem lehet örülni annak hogy a másik ember is elér valamit az életben, én például lehet innen fogok vásárolni ha a szenek és pipák olcsóbbak lesznek.Reménykedem benne, tuti lefogtok hurrogni de nem érdekel itt most nem a vizipipás dolgok a lényegek hanem az hogy ennyire mocskosak nem lehettek
  ENNYI:D

 3. Rozso: Te döntöd el, honnan vásárolsz. Írtam az oldalán is, hogy sok sikert kívánok neki és remélem meg tudja csinálni amit tervezett és tényleg a szén ára kompenzálni fogja. Azonban én 10 vásárlásból 1x veszek szenet, 8x dohányt, 1x valami kiegészítőt. Tehát a szén hiába olcsó, nem lehet mindig kompenzálni. :unsure:

  (Amúgy annyira mocskos lennék, mert -tényeket- teszek ide ki?)

 4. sYska, nem azért vagy mocskos mert ” -tényeket- ” teszel ide ki, hanem mert másról nem szól már ez a blog, mint hogy szidod ezt szidod azt… ez a szánalmas 😉 sztem senkit nem érdekel, hogy kivel vagy jóba, kivel nem, illetve kire vagy irigy, kire nem!

  az meg hogy sok sikert kívántál neki háááát ezek után sztem az év vicce! és erre még hivatkozni is mersz? :sick:

 5. Szemjuel: Mennyire vagy elmerülve a boltos életbe? Több boltossal beszéltem és egyik sem mesélt jókat Lukjaniról. A többsége üzleti ügy, üzleti fogás, amik jobb ha titokban maradnak. Ha ezeket ismernéd, picit másként látnád a helyzetet.
  Az, hogy jelenleg a blog átment .eu negatív tényközlőbe, annak köszönhető, hogy én az előbb említett történeteket, dolgokat ismerem. Ez egy blog, erős személyes beütéssel. Nem is a vizipipafan.com -ra teszem ki, hanem ide.
  Amúgy nemsokára lesz egy cikk, amiben a SzultanCentert szidom a hamis ‘Razan’ szívócsőért. Tudod hány embernek hazudták arc rezzenés nélkül? Megnéztem azt a szívócsövet, egy kalap silány széklet. Még csak nem is mosható. Ezt te hagynád? Esetleg ha vásárlás előtt elolvasnád és rájönnél, hogy “Jaj, majdnem átvertek!”, akkor bosszankodva írnál ide hozzászólást vagy megköszönnéd, hogy segítettem?

  Tényleg sok sikert kívánok neki. Tudod, az én szavam még ér valamit. Lukjanié ezek után (amúgy eddig is) kábé semmit.

  A szidások pedig nem véletlenek. Mi jót írjak Lukjaniról? Lesz olyan dohány a kínálatában ami nálunk is lehet kapható lesz alapba? (Gondolj bele, Mizo, Bisan, Elements mind új dohány és Lukjaninak nem sok köze volt ezekhez.) Esetleg, hogy ő fogja megmenteni két nyaralás között a hazai vízipipásokat? Majd ha ez bekövetkezik, akkor megteszem. Addig tényekre alapoznék ha nem baj.

  Ha csinál valami pozitívat akkor azt le fogom írni. Ha lesz nála olyan termék, ami kimagaslóan olcsó akkor azt is. Az SZC-s szé akcióról is írtam volna, de a hamis razan miatt nem támogatnám őket.

 6. Nem lehet itt mindenki ekkora f*kalap…
  Számoljatok már egy kicsit pl ott a Nakhla Mizó oké aláírom , hogy az 50 g az télleg drága ,de ha megveszed 200 g be akkor 50 g -je kijön 906,25 FT-ből… és ennyi pénz 1 elsősorban friss és jó dohányért nem túl rossz főleg , hogy magyarországon nem is kapható… na pá ezt nem ártott volna a sok fikázás helyett átgondolni itt is és a pipa.eu-n is!

 7. Ha jobban megnézed nem árul Starbuzzt legalábis én nem látom kiírva de bármeik 200 g-mos dohánnyal számolom ettől az ártól nagyon minimális a külömbség na de mind 1 igaziból le*arom. Julyano Ercin hátha tud valamit alkotni de szerintem ő sem nagyon fog kölömb árakat felmutatni!!! 🙁

 8. Norbi: Az egész dolog felháborodásának a tárgya, hogy nagyon olcsó dohányt ígért és olyan márkákat mint Starbuzz. Mivel nincs starbuzz, más dohányok ára magas, így jogos a felháborodás.
  Starbuzz-t nem fog tudni árulni Julyano sem, mivel a törvény sajna nem változott. Viszont a Nammor mosható szívócsövet nem 8000Ft-ért fogja árulni, mint ahogy Lukjani anno tette. Megközelítőleg 6500Ft körül lesz az ára, ami már is jócskán alacsonyabb. 🙂

Leave A Reply