A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Magyarországon Al Fakher dohányt hamisítottak

0

November elején lehetett hallani a hírekben, hogy Magyarországon hamis vízipipa dohányt foglaltak le, tonnás tételben. Mostanra az is kiderült, hogy hazánkban készítették, hamisították az Al Fakher márka vízipipa dohányait. A hamis árukat elsősorban nyugati országokba szánták, a hazai piacra feltehetően nem kerül belőle hivatalos módon. A lentebbi videón látható, hogy az 1kg -os gasztro, vendéglátósoknak szánt csomagolásba tették a hamisítványokat. Így bolti forgalomba biztosan nem találkozni az illegális gyártó termékeivel. Részletek a videóban, #07:20 és #16:20 közötti részben.

alfakher-hamis

A videón jól látszik, hogy valóban elég profin megszervezték a dolgot és nagyon jól szervezetten működtek, ki tudja mióta. Nem is kis tételben dolgoztak. A helyszínen lefoglaltak 2,3t tonna (2400 csomag 1kg -os) hamis dohányt, továbbá még 2 tonna csomagolásra váró aromás dohányt. Gondoljunk bele, ez 50.000 (igen, ötven-ezer) darab 50g -os, csak, hogy a mennyiséget jól el tudjuk képzelni. Plusz előkészítve még 40.000 dobozni. Később a NAV még 1 helyszínen talált további 3840 kg (76.800 doboz 50g -os) hamis Al Fakher vízipipa dohányt. Na most ha megszorozzuk az összegeket, akkor kiderül, hogy nem kis anyagi befektetés (és így bukta) volt ez a hamisítóknak, csempészeknek. Jelenleg 1kg dohánynek a jövedéki adó értéke 12.000 Ft, így nem csoda, hogy ezt el akarták tussolni a hamisítók. A fekete piacon 20.000 Ft egy darab kilós ilyen Al Fakher dohány ára. Megint csak számolhatunk, hogy mekkora pénzekről is van szó, ha tonnákat foglaltak le. Neked mi a véleményed?

u.i. Természetesen 50g-os csomagolásokról nincs információ, így a zárjegyes dohányok továbbra is biztonságosak, eredetiek.

Share.

Leave A Reply