A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Megállókban is tiltanák a dohányzást

3

A tömegközlekedési megállókra is kiterjesztené az aluljárókban már bevezetett dohányzási tilalmat Tarlós István főpolgármester. A fővárosi közgyűlés jövő szerdán dönt a fővárosi köztisztasági rendelet módosításáról. Ha megszavazzák, a kiszabható bírság plafonja húszezer forinttal megnőne az összes köztisztasági szabálysértésnél. Az aluljárókban, ahol szeptember óta nem szabad cigarettázni, eddig 131 esetben bírságoltak a közterület-felügyelők, 66 esetben pedig feljelentést tettek. – Írja az Index.hu hírportál.


Folyik az ádáz harc ellene

Az amúgy Magyarországon már több városban is bevezetett szabályozást teljes mértékben támogatom, nem tudom ti miként vélekedtek. Borzasztóan nem szeretem, amikor esőben sokan betömörülnek a megálló fedett részébe és egyvalaki rágyújt a tömeg közepén. Aztán az egész tömeg szívja a büdös füstöt. Ha cigizni akar, akkor már úgy tegye, hogy senkit se zavar és menjen ki a fedett rész alól. Érjen meg 5 percnyi ázást neki a cigaretta, ha azt teszi boldoggá. Szegeden ez már lassan másfél éve lett bevezetve és többségével be is tartják.

Azonban, hogy kicsit visszakanyarodjak a vízipipa témájába, így mi sem vízipipázhatunk a tömegközlekedési eszközök megállóiban. Mondjuk egyszer szilveszterkor vízipipáztam csak egy troli megállóban, amúgy mindig otthon, bárban vagy haveroknál. Szóval minket pipásokat ez kevésbé érint, de azért nem árt ha tudunk az ilyesmi kezdeményezésekről.

Share.

3 hozzászólás

Leave A Reply