A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Mix teszt: Menta és Szőlő

22

Most egy újszerű dohánytesztet szeretnék bemutatni nektek. Semmi extrém dologra ne gondoljatok, csupán annyiban újszerű, hogy itt a blogon eddig elég egyszerű tesztek kerültek publikálásra. Most egy kicsit Hookahclub.org-os stílust picit lopva és saját bolondságot beleolvasztva készítettem egyet.  Lássuk!

Hozzávalók:

 • Al Fakher: Menta
 • Al Fakher: Szőlő
 • Cocobrico
 • Normál csapvíz

Alap információk:

Minthogy az Al Fakher egy felső kategóriás dohány, így ára a magasabb számokat közelíti meg. (Jelenlegi ára: 1000 Ft / 50g,  4000 Ft / 250g.) A molasses dobozán fel van tüntetve minden fontos információ. A nikotin mennyiség 0,05% ami jónak számít, ugyan is ez a dohány úgynevezett mosott, melytől kisebb a nikotin tartalma. Maga a melasz tartalmaz dohányt, glicerint, természetes aromát és molasses-t. Nem tartalmaz tehát tartósítószert. (Kattintsatok a képre, hogy nagyobb méretben nézhessétek meg.)

Melaszról:

 • Nedvesség: 9/10 – a megszokott Al Fakher
 • Aprítottság: 8/10 – volt egy nagyobb darab, a többi szép aprított volt
 • Illat:  (Menta) Kellemes, bár kissé borsmentát illata volt 6/10
 • Illat: (Szőlő) Igen kellemes, tiszta szőlő illat 7/10

Tegyük fel az alufóliát, lukasszuk ki és kerüljön fel a Cocobrico szén is majd izzítsunk!

Izzítás után:

 • Füstről: Átláthatatlan, hatalmas felhők 10/10
 • Keverési arányok: 65% Szőlő – 35% Menta
 • Íz: Meglepően kellemes! A menta illatából ismert borsmentának nyoma sincs. Mikor szívja az ember kellemes enyhén mentás szőlős ízt érez, mely kifújáskor erősödik a mentolos, frissítő íz. Kellemesen hűvös érzés lesz rajtunk úrrá.
 • Ajánlás, mikor érdemes mix-elni: Nyáron vagy a túlfűtött szobákban érdemes, csoportosan.
 • Erősség, Buzzo-meter (Mennyire szédülhetsz a dohánytól.) 10/10 – nagyon durva, csak társaságba ajánlanám
 • Tartósság: 1:30 – 2:30 között, azonban volt már példa, hogy 3 órán át is kitartott a dohány (természetesen szénből új kellett rá)

Mellé kísérőnek:

Van ez a mentolos csokoládé, After. Ilyet kellemesen lehet majszolni pipázás közben ehhez a mix-hez. Innivalóként valami kesernyésebb illik, például Sprite-ot tudnám ajánlani vagy a gyömbért. Esetleg egy mentolos koktélt. 🙂

Hasznos információk:

Beszerezhetőségről annyi mondanék, hogy hál égnek a főbb internetes online áruházakba beszerezhető, továbbá az egyik legnagyobb hagyományos boltba is kapható. Az ára változó, legolcsóbb az 1000 Ft / 50g, 4000 Ft / 250g.

Teaházakban és egyéb vízipipázós helyeken sajnos nem ezt a dohánymárkát részesítik előnyben az ára miatt, így szinte 0% az esélye, hogy ilyen tömést ‘rendelhetünk’ bárhol is.

A teszt készítéséhez egy tiszta szír vízipipa állt rendelkezésre, melynek tartályába normál csapvíz került. Vortex kerámiába került a mix (ezért volt képes oly sokáig kitartani a dohány részben) és Cocobrico természetes szén került a 4 réteg alufóliára.

Íz javítási ötletek

Menta ‘bokrot’ bárki kaphat a piacokon pár száz Ft-ért. Vegyünk le pár levelet és összemorzsolva tegyük a tartályba jégkockák kíséretében.

Aki a citromot szereti az adjon 2-3 deci citromlevet a tartályba a vízhez vagy citromos dohányt harmadik összetevőnek.

Nos, ezzel tesztünk végére jutottunk. Remélem tetszik nektek, kérlek írjátok meg a véleményeteket! 🙂

Share.

22 hozzászólás

 1. Kiváló munka! :respect: 🙂

  Látom elkapott a fényképezési mánia az új gépnek köszönhetően!
  A kedvenceinket /dohányok, mixek/ felrakhatnánk ilyen formában!
  Ha gondoljátok minden vasárnap összeülhetünk egy ilyen tesztre, én viszem a dohányokat + az espresso towert, Ti meg a Vortexet + Razant! 😀

 2. Jaj, apropó… a fotózást ne is mondjátok. Nem bírtam egy normális képet csinálni a füstfelhőről… Vagy mellé fotóztam vagy már fetrengtem, mert kiütött. 😀

  Amúgy a teszt végére beszerettem volna egy teljes képet tenni, hogy milyen egy igazi nagy felhő. 😉 (Ezt majd inkább krampira bízom! 😀

 3. Red Bull + szöllő (fakher)
  Ez volt nem rég a menü és igen meggyőzött. Igazán finom volt. Amúgy szerintem a fakher mentája és a szöllője épp az a 2 dohány amit bármivel lehet keverni és jó sül(het) ki belőle.

  Az igazi broáf viszont a fahéj + méz kombó. Füstöl mint a fene az íze rúg mint egy ló. Ehhez már csak a forralt bor hiányzik és irány a detox 😀

Leave A Reply