A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla – Ice Lemon Minth dohányteszt

2

Mostani tesztemben a Nakhla, Ice Lemon Minth Mixét fogom nektek bemutatni. Ezek a mixek  a koktélos ízek világába szeretnének betörni. Már közel kilenc hónapja kapható, akár trafikokban is hozzájuthatunk. Nagykereskedelmi mennyiségben például a Pannon Tobbaco-tól rendelhetünk.

Ezek a dohányok már zárjegyesek, tehát frissek, áruk 990-1100.- körül mozog, de az új adótörvények miatt ez hamarosan körülbelül 1100-1300 Ft.-ra fog emelkedni. 50g-os kiszerelésben kapható, mint az összes többi dohány, sajnos nálunk 250g-os kiszerelést nem fognak forgalmazni.

Csomagolása ízlésesre sikerült, zöldes színe van, kellő mennyiségű díszítéssel és minden fontos információ megtalálható rajta. A dohányban a nikotintartalom 0,5% erősségű, tehát a Nakhla megmaradt a tradicionális, erősebb dohány vonalánál ezen a téren. Nedvességére nem nagyon lehet panasz, kellemesen melaszos, bár talán egy kicsivel több is juthatott volna rá, de az összes Nakhla dohány szárazabb picivel talán. A teszt során feltűnt, hogy a dohány kissé össze van ragadva, de kézzel viszonylag könnyen szétszedhető.

nakhla-mix-icelemonminth

Az illata kellemes, a mentát lehet érezni rajta, de aki nem aktív pipázó, annak a lime-os, citromos illat nem fog feltűnni elsőre, inkább kissé furcsa illatot fog érezni helyette, amit nem tud behatárolni. Az ízén is a menta dominál, de innen már kiérződik a lime. Ellenben a nevéhez képest nem kapjuk azt a masszív ízt, amit elképzelnénk. Füstjére sem lehet nagyon panaszunk, az előző Nakhla dohányokhoz képest intenzívebb füstöt érünk el.

Egyiptomi kerámiában kb. 50-60 percig bírja, néha talán az íze kissé ingadozik, ezen a szén megmozgatása segít. Phunnel és Vortex kerámiában másfél órán keresztül tart ki, a tömés erősségétől függően. Nagy előnye, hogy nem kell félteni a hőtől, ha Vortexet vagy Medium Tangiers Phunnelt használunk, akár három egész CocoBrico szenet is használhatunk, vagy kettőt hőtartó sapkával.

Maga a teszt hagyományos egyiptomi kerámiával, Khalil Mamoon Pharonie vízipipával, két teljes CocoBrico szénnel és Nammor szívócsővel készült.

Mivel az aprítottsága kissé nagyobb, így a Vortex és a hagyományos egyiptomi kerámiák lyukait nem tömíti el, ezért könnyű vele tömni.Esetenként néha emiatt ki kell szedni belőle a nagyobb ágakat, de alapvetően ez nem hátrány.

Összegzésként elmondhatom, hogy a dohány hozza a tőle elvárt középkategória felső szintjét. Egy kellemes, frissítő dohányról van szó, amelyet kezdő pipásoknak is ajánlok, ugyanis nem szédít el, függetlenül a nikotinmennyiségétől.

További videós tesztek a Videó bázison!

Share.