A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Margarita vízipipa dohányteszt

0

Az utóbbi néhány cikkben szinte csak prémium, minőségi dohányokról szóló teszteket olvashattatok, és kicsit háttérbe szorultak a középkategóriás termékek. Vagyunk egy páran, akik bemennek egy üzletbe dohányt vásárolni és nem merünk kipróbálni különlegesebb, ritkább ízeket, amiről kevesebbet beszélnek. Félünk a csalódástól, mivel nem sok információt tudunk róla és fájó lenne kiadni érte egy kisebb vagyont a mai árak mellett. A következő dohánnyal én is így voltam, hogy csak ajánlásra mertem megvásárolni. Főleg a koktélos, italos ízeknél lehet nagyon melléfogni, hiszen némelyiket könnyebben elrontják a gyárak, mint egy gyümölcsös aromát, példának megemlíteném az Al Masah whisky-t, ami kukába is került az első próba után.

Most az ősi Nakhla dohánygyár egyik különlegességéről fogok írni, ami a „Sheherazade” kategória egyik tagja, a Marguerita (Margarita). Sokak számára ismert az ital, még ha csak a filmekre gondolunk, amikor gyönyörű bikinis hölgyek a szálloda medencéjénél, napágyon fekve kortyolgatják Y pohárból. 🙂 Az italt még nem kóstoltam, így összehasonlítási alapom nincs, viszont a dohányról már a negyedik tömés után szinte mindent ellehet mondani.

A csomagolása egyszerű, zöld színű, a termékcsaládra jellemző kialakítással. A belső csomagolás sem különleges, színes műanyag tasak, benne a dohány, ami egy fóliába van betekerve. Aprítottságáról elmondható, hogy a megszokott nagyobb darabokat, ágakat is megtalálhatjuk és maga a dohány szárazabb a többi márkához képest, nincs felesleges melasz. Nedvesség szempontjából könnyű vele tömni, viszont a kevésbé aprítottsága egy kisebb kerámia esetében megnehezíti a dolgunkat. Amit még megemlítenék, az a dohány illata. Nekem eleinte nem volt túl bizalomgerjesztő, nincs valami kellemes illata, a citrom érezhető, viszont egy kicsit szúrós illat is párosul hozzá.

A teszteket:

  • 70 cm-es Aladin Fata Morgana vízipipával (tartályban csapvíz)
  • Hookah Pro Classic Long szívócsővel
  • 3 fél Cocobrico szénnel
  • Genie mini Vortex kerámiával (páncélfólia) végeztem.

Füst: Nem a legjobb. Mivel a Nakhla dohányoknál ezt már megszokhattuk így ezt különös negatívumként nem tüntetném fel. Közepes mennyiségű, eleinte kell a hőtartó, de nem szükséges végig, viszont ajánlott, hogy az elején járja át a hő rendesen. Ezzel a kis tömésekkel egy közel egy órás egyenletes füstöt adott, de gyorsan kezdett gyengülni. A márkánál ez elfogadható.

Íz: Mivel az illat nem volt első benyomásra túl biztató, ezért félve kezdtem hozzá, de kellemesen csalódtam benne. Egy finom citromos, limonádés ízt ad, és egy kis kellemesen fanyarú mellékíz párosul hozzá, ami véleményem szerint az italt akarja visszaadni. Nagyon kellemes, frissítő dohány, én pozitívan csalódtam benne. Gyorsan elfogyott az 50 gramm, már csak egy tömés van, amit igyekszek megtartani ínségesebb időkre, de az biztos, hogy még fogok belőle venni.

Összegzésben elmondható, hogy nem rossz dohány. Kicsit erős, szóval óvatosan a szívással, nagyobb esély van a szédülésre, viszont a megfelelő mérték betartásával nem lehet probléma. Kezdőknek nem biztos, hogy ajánlanám, de ínyencek bátran kipróbálhatják, kellemes, különleges, üdítő íze van. Italnak mellé ajánlom a limonádét, vagy akár magát a margarita koktélt is iszogathatjátok, aminek az elkészítése egyszerű. Csak ne hagyjátok ki belőle a legfontosabb alapanyagot, a tequilát. 🙂

Share.

Leave A Reply