A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mix – In Flames

5

Sziasztok! Most egy újdonságot fogok nektek bemutatni, amit nem is olyan rég lehet kapni hazánkban. A Nakhla egyiptomi dohánymárka 2011-ben előrukkolt egy új termékcsaláddal, amit Mix névre kereszteltek. Ugye ebből nem lesz nehéz kitalálni, hogy nem szimpla ízeket, hanem mixeket tartalmaz ez a csoport. A jelenleg létező első 5 íz a következő: Brandy, Ice Lemon Mint, Shisha on the Beach, Cosmopolitan és Flames. Ezek különböző koktélok ízei vízipipa dohány formájában. A márka ezen vonalát is prémium kategóriás dohánynak
nevezhetjük, ezt a gyártó a dobozon is feltünteti.

Nakhla mix flames vízipipa dohány

A tesztpéldány egy Flames nevű dohány. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi az a Flames, de most kiderül. A hagyományos dobozok helyett a gyártó egy rendkívül modern, igényes design-t választott ennek a termékcsaládnak. A dobozon keresztül már érezhető a dohány illata. Kibontva a dobozból nagyon erősen megcsapott egy ilyen erősen fahéjas és gyengén mentás illat. A dohányt körülvevő csomag szimpla áttetsző fólia, amiben a dohány egy másik fóliába van elhelyezve.

A dohány aprítottságát és nedvességét tekintve a Mizoval megegyezik. Aprítottsága közepes, de aprítottabb a középkategóriás dohányaihoz képest. Nagyobb ágakat ebben is találhatunk.

Nakhla mix flames dohány

A teszt körülményei:

  • – Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
  • – Genie mini Vortex kerámia (4 réteg konyhai alufóliával)
  • – Hookah Pro Classic Long mosható szívócső
  • – 3 fél Cocobrico szén

Füst: Szerintem kifogástalan, hamar beindult, a 3 fél Cocobrico bőven elég erre a kis kerámiára, sőt le is vettem egy idő után a 3. szenet, mert már túl töménynek éreztem. Szép nagy füstfelhőket lehet vele eregetni. Egy óra elteltével is megfelelő a mennyisége, prémium kategóriás dohányhoz méltóan. Körülbelül 70 perc után vettem észre, hogy gyengül a füst, de ez a fogyatkozó szénnek tudható be. Egy nagyobb kerámiánál még egy kör szenet is elbírna, de jelenleg ehhez a kb. 10 grammnyi dohányhoz elég egy kör, amivel 80 percig is füstölhetünk. Minősége a Mizoval megegyezik.

Íz: Az íze nagyon érdekes, fahéj és menta, mást igazán nem is érezni rajta. A fahéj dominál inkább és a menta lágyan kíséri. Egy ma már nem kapható fahéjas-mentolos Orbit rágó ízére emlékezet. Van még egy nagyon gyengén érezhető fűszeres íz, amit érzek mellette, de azt valahogy nem tudom beazonosítani. A Nakhla fahéjas dohánya régi kedvencem, aki ismeri az tudja, hogy ez egy nagyon, néha már émelyítően édes dohány. Ez a fahéj itt is megjelenik, szóval édesszájúaknak kifejezetten ajánlott, a menta pedig kellemesen frissít és egyensúlyozza az édes ízt. Az íz még egy óra elteltével is érezhető volt, és kb. 80 perc után tettem félre a pipát, amikor már a szenek elfogytak, és az íz már gyenge volt.

Összegezve annyit mondanék a dohányról, hogy nagyon érdekes, egyben meglepett az íze. Kicsit télies hangulatom lett a fahéj miatt. Mindenesetre pozitív benyomásom van vele kapcsolatban, bátran merem ajánlani. Nagyon jó prémium kategóriás dohány.

James (vizipipaforum.com)

Share.

5 hozzászólás

Leave A Reply