A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mix: Shisha on the Beach dohány teszt

3

Sziasztok! Ebben a kis irományban szeretnék nektek egy újabb Nakhla mix ízt bemutatni, a híres Sex on the Beach koktél vízipipadohány formájában. Ezt már néhány dohánymárkánál kóstolhattuk, melyekből talán az Elements a legismertebb. A csomagolásról semmi különöset nem lehet megemlíteni. Modern design a dobozon, benne a szokásos áttetsző Nakhla csomagolás. Ez a dohány egy kicsit szárazabbnak tűnt nekem, mint egy másik Nakhla Mix, de a pipázás során ez nem volt eltérő. Nagyobb ágakat ebből is kiszedtem, de ezt ennél a márkánál már megszokhattuk. Az illata már nagyon megfogott. Rengeteg illat csapta meg egyszerre az orrom és nagyon nehezen lehetett szelektálni. Érezhető volt egy citrusos illatt, enyhe ananász  és barack, illetve egy csipet kókusz is. A többi ilyen vegyes, gyümölcsös.

nakhla-mix-shisha-on-the-beach

Kerámia megtömve, fólia felhelyezve, a szenek már vörösen izzanak, úgyhogy lássuk a jegesmedvét:

Tesztkörülmények:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvíz)
  •  Hookah Pro Classic Long mosható szívócső
  • El Nefes mini Phunnel kerámia (páncél alufóliával)
  • 3 db Coco Coal szén

Füst: Miután a szenektől átmelegedett a dohány, 3-4 szívásra már elérte a megfelelő mennyiségét. Nem túl nagy, szokásos Nakhla füst, de azért több, mint a sima dohányoké. Olyan Mizo füsthöz hasonló, de mintha egy kicsivel kevesebbet adna, bár ezt nem mondom biztosra. Egy szó, mint száz: a megfelelő mennyiséget produkálja. A mini phunnel kerámián elfért a 3 szén, melyeket folyamatosan járattam, és bő 65 percet kihoztam ebből a kis tömésből, de még egy óra előtt kezdett már csökkenni a mennyisége, ami optimálisnak mondható.

Íz: Mivel csak egyszer volt szerencsém ilyen ízesítésű dohányhoz, és az is Elements volt, így nem sok tapasztalatom van. Kicsit kifogott rajtam ez a dohány, ugyanis a második tömés után is nehezen tudtam kivenni az ízeket. A barackot és a narancsot biztosan éreztem, emellett még egy gyenge ananász és egy vegyes íz mutatkozott. Nekem a kókusz valamiért itt is érezhető volt nagyon minimálisan. A dohány íze nem pont ugyanaz, mint a koktél, de elég finom. Összességében erről még annyit mondanék, hogy kellemes, élvezhető, de nem túl intenzív, kicsit gyengécske.

Aki kipróbálja ezt a dohányt, annak egy kellemes, enyhén frissítő koktélos ízhez lesz szerencséje. A gyümölcsös ízek kedvelőinek ez biztosan tetszeni fog. Nekem maga a dohány tetszett, viszont nem lesz a kedvencem, mivel kicsit távol áll az ízvilágomtól, de egy próbát mindenképpen megért. A fagyos téli hónapokban talán egy kicsit előidézheti bennünk a jó időt. 🙂

James (vizpipaforum.com)

Share.

3 hozzászólás

    • Elnézést, de most vettem észre a kérdésed. Nos pár szót írhatok róla. Elsősorban azt, hogy ez még régi, azaz nem evolúciós Aladin vízipipa, de valószínű, hogy ez nem hátrány, ugyanis Fata Morgana új típusban is kapható. Árát tekintve 10 ezer Ft körül mozog. Nagyon jó, stabil és masszív, én nagyon szeretem. A széntálcája nagy, maga a pipa 70 cm magas. Kapsz hozzá egy nagyméretű egyiptomi kerámiát, vagy az újakhoz evolúciós kerámiát. A szívócsöve gyárilag nem mosható, így azt érdemes majd egy idő után kicserélni. Az árát nagyon megéri, ugyanis jó minőséget képvisel az Aladin, hosszútávra érdemes befektetni vele. Az illesztések hibátlanok és nincsenek rajta esztétikai hibák, mint a Top Mark pipákon. Egy hátránya van, hogy nem tudom teljesen kifújni a füstöt a tartályból, de ez nem zavaró tényező.

Leave A Reply