A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mizo – Cherry / Cseresznyés

6

Egy már viszonylag nem új, hazánkban is kapható dohányt mutatnék be, ez a Nakhla Mizo Cherry. Először is, mint a fórumban is mondták/írták, ár/érték arányban megveri társait. Viszonylag olcsón kapjuk majdnem azt a minőséget, amit az Al Fakhernél például. Ez egy prémium kategóriás dohány, a Nakhla márka egyik vonala, mint pl. a Seherezádé vagy az Al Basha.

Csomagolását tekintve, én találkoztam már az 50 grammos és a 250g-os kiszereléssel is. Ami egyforma mindkettőnél, az az, hogy a dobozon ugyan az a mintázat van. Ezeket kibontva találjuk meg a különbséget.  Az 50 grammos kiszerelésnél egy sárga zacskóban van, reklámozva a Mizo termékcsalád egyéb ízű dohányait, míg a 250-esnél egy ezüstös színű, Nakhla logókkal díszített zacskóval találkozunk.  Viszont a dohány már mindkét esetben átlátszó zsírpapírba van csomagolva.

Aprítottságáról annyit, hogy kicsit a tradicionális Nakhla aprítottság, bár mintha kicsit finomabban lenne aprítva, még nem találkoztam benne nagyobb „rönkökkel”.

Eléggé nedves,  engem meglepett a nedvessége. Nem annyira úszik a glicerinben, melaszban, mint egy Al Masah vagy egy Al Fakher, de jól el lett találva.

Illata finom, édeskés cseresznyés íz, ami csak a zacskóból való kivétel után terjedt el, ami a csomagolás minőségét dicséri. Én egy tízes skálán 9 pontot adnék rá, mert egy idő után kicsit másabb lesz az illata, tömörebb.

Most rátérnék a tényleges teszt részére. Először is fontos elmondanom, hogy miként szívom a dohányt. Vortex kerámiában izzik a dohány, egy réteg nagyon vastag alufóliával és sok kicsi apró lyukkal oldom meg a meleg levegő áramlását, a lyukakat a szélére tettem.  A tesztet egy 75 centiméteres szír pipával végeztem, Razan szívócsővel, 3db CocoCoalt raktam rá. Tartályba sima csapvíz került.
A szén és hőtartó rá tétele után 5.-6. szívásra indul be a füst, majd kb. 5 perc után levettem a hőtartót.

Elég szép, nagy füstfelhői vannak tejfehér színnel. Íze jól kivehető,  igazi cherry ízű cukor, amiben zselé van.  Mennyisége lenyűgöző a Nakhlához képest, 10/8. Kaparni egyáltalán nem kapart, 2 kör szenet is ki bírt nálam. Azt, hogy kezd vége lenni, az íz gyengüléséből vettem észre. Ha van kedvetek, akkor 2 kör szénnel körül-belül másfél órát bír ki a dohány, ha nincs kedvetek második kört izzítani, ketten 40 percig tudjátok szívni,  bár ez ugye a széntől is függ.

Én nem éreztem, hogy megütött volna, a Buzz-O-Meter skáláján 10/5, de ez emberfüggő.

Végezetül mindenkinek ajánlanám ezt a dohányt, 50 grammot mindenképp megéri  venni, garantáltan nem fogtok csalódni.

Gábor – Vizipipaforum.com

Share.

6 hozzászólás

Leave A Reply