A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nakhla Mizo – Rágó, dohányteszt

0

A Nakhla Mizo ismét hozza a tőle megszokott prémiumkategóriás vonalat. Sok helyen hozzájuthatunk már, de csak 50 g-os kiszerelésben. Ára kb. 1200 Ft. körül mozog, bár a zárjegyek miatt ez még néhol változhat. A csomagolás ismét nagyon stílusos és jól informált, minden lényeges adat megtalálható rajta.

A dohány maga 0,5 % nikotint tartalmaz, így a tradícionálisabb vízipipa dohány vonalba tartozik. Bőven melaszos és az aprítottsága is jobb a többi Nakhlához képest. Az illata kibontás után ugyan fejbevágóan tömény, de kis idő eltelte után kellemessé válik, tényleg rágóra emlékeztet. A füstje is szép sűrű.

Íze elsőre talán kissé furcsa, az illatára alig emlékeztet, ettől függetlenül jó az íze, mintha rágót ennénk – rágnék. Engem leginkább talán a régi Orbit rágókra emlékeztet. Menta nem sok van benne, de az a kevés nagyon feldobja. Aki nem mentarajongó az is szeretni fogja, keverésre is kiváló bármely dohánnyal vegyítve.

Időtartamra sokáig bírja, mivel sok melasz van rajta. A többi Nakhla dohányhoz képest 1,5x tovább tart. Sima egyiptomi kerámiában bő egy óráig kitart, Mini Phunnelben az másfél órát jelent, Medium Phunnelben és Vortex kerámiában akár kettőt is, két kör szénnel. Az íze végig jól kivehető, egyenletes és folytonos.

Fontos, hogy csak zárjegyes dohányt vegyünk, ugyanis ezek a frissek és ezek hozzák a tőlük elvárt minőséget. A teszt egy Nammor szívócsővel, Sahlar Mini Phunnel kerámiával, egy Nargilem NP450-es pipával, egy nagyobbra cserélt tálcával és CocoBrico szénnel készült.

Összegzésül egy nagyon jó dohányt vehetünk, kellemesen relaxációs hatással. Ugyan nem mosott, de nem is túl erős ezért, ha nincs túltömve, kezdőknek is bátran ajánlom.

Videós teszt:

Share.

Leave A Reply