A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Náluk jártunk: Pannon Tobacco

7

Az előző rossz hír után, most egy picit jobb és látványosabb bejegyzéssel folytatnánk az évet. Facebook oldalunkat követők már bizonyára látták azon fotókat, melyeken megközelítőleg 5-6 tonna vízipipadohány volt látható. Azóta már eltelt több mint 1 hét és 2 ünnep is, így bizonyára már magukhoz tértek, felszedték a leesett állukat. Most szeretnénk még több ilyen szemet és pipás elmét gyönyörködtető fotót megosztani veletek és egyben kicsit bemutatni egy céget. Elképzelhető, hogy egy kisebb sorozatot csinálunk, melybe a komolyabb vízipipával foglalkozó hazai cégekhez látogatunk el időnként, de ez még csak a ‘lehet’ kategória. 🙂

Röviden összefoglalnám a képek előtt magát a céget:

pannon_tobacco_logo

A Pannon Tobacco kft. egy több éve a piacon lévő, 2011-ben független cégként megjelent kis- és nagykereskedés. Így az üzleteket és normál vásárlókat is ki tudja szolgálni. A témakör amivel foglalkoznak a dohányzás, dohányok, dohányzási kiegészítők. Ide beletartozik a több tucat cigaretta márka, közel száz ízváltozattal együtt. Külön vágott dohány is kapható náluk, melyek jók lehetnek akár vízipipa dohány ízesítőkhöz is. Kis élelmiszer részlegük is van, melybe rágók, csokoládék, kávék, energia italok és hasonló termékek kapcsolódnak, melyeket mindig láthatunk a dohányüzletekben. Esetleg még megemlíthetőek még a pálinkák és borok a kínálatukból.

Dohányzási kiegészítő terén pedig több száz termékkel foglalkoznak. Hamutálak, cigaretta papírok, cigi szűrők, sodró kézi gépek, cigaretta tartók, szivar kiegészítők, öngyújtók (több tucat típusban) és valóban minden megtalálható náluk, ami csak a dohányzás fogalmát érinti. Épp így hagyományos pipák, vízipipák is. Még vízipipa dohány és vízipipa szén is van a kínálatukba. Szénből a kedvelt öngyulladós és a minőségi természetes fajtából is van.

Külön kiemelendő, hogy a magyarországi szivar kereskedelemben betöltött szerep. A legjobb kézi sodrású kubai és német szivarok is fellelhetőek a színes és széles választékukban.

Most pedig lássuk a képeket:

Mivel vízipipára vagyunk kíváncsiak, így nézzük mi az ami kifejezetten minket, vízipipásokat érdekelhet:

 • Vízipipa szén: Öngyulladós és természetes is kapható.
 • Vízipipa dohány: Al Fakher, Nakhla (Mix, Mizo és hagyományos), Serbetli, Al Masah, El Hennawy. Mind 50g-osak, zárjegyesek, frissek.
 • Vízipipa: TopMark és Noname vízipipák is kaphatóak, mindenféle méretben és színben. Vannak kisméretű kínai egyedi díszítéses darabok is.
 • Vízipipa ásvány, aroma: Shisharoma, ShishaSyrup, Shiazo, Elements.

A címük pedig: Budapest 1087 Hős u. 2/a

A címükön található mintaboltban bárki vásárolhat friss Al Fakher vagy más vízipipa dohányt, természetesen ha már betöltötte a 18. életévét. Az Al Fakher és a Serbetli is kapható náluk, csak a két legújabb hazai márkát emeljem ki. Vízipipa ásványokat és dohány – ásvány ízesítőket pedig minden korosztály szabadon vásárolhat. Árakat nem írnék, mivel folyamatosan változnak az adóhoz igazodva.

Egy kis ötlet: Azok számára akik nem budapesti vagy közeli lakosok, keressék fel a közelben lévő dohány árusító üzletet és beszéljenek a tulajdonossal. Ajánlják neki ezt a nagykereskedést. Ő onnan beszerzi a vízipipa dohányokat és bővül a választéka, a közeli vízipipások pedig onnan fognak vásárolni. Így bárki szerezhet finom, friss vízipipa dohányt a közelében.

Share.

7 hozzászólás

 1. Social Smoke-ot árulnak? esetleg Starbuzz-t?
  jelen esetben ezekre vadászok, de a nagy adók (UK) miatt itt vagy nincs vagy rohadt drága, de repülőn egy bizonyos mennyiséget ki lehet vinni ( 2kg ha jól tudom). ezért tervezek egy nyári bevásárlást otthon. De lehet hogy maradok Nakhlánál 🙂

 2. sYska

  hippy: Nem kaphatóak ezek, talán a későbbiekben. Starbuzz-ról már felmerült 1-2 pletyka, de ez nem sok.
  Egy apró információ: Postán 50g, személyesen 250g/fő a törvényes mennyiség. Szóval fölösleges 2kg-ot hoznod, amikor a ~86%-át nem hozhatod be és elkobozzák vagy kifizeted a magas magyar adókat rá…

Leave A Reply