A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nargilem páncélfólia

0

Szerencsére pörgős lett a 2011-es ősz a vízipipás életben. Megérkezett a magyar vízipipa kerámia, a Sahlar, megjöttek a Khalil Maamoon testek is, az El Nefes vízipipa és szívócső. Az egyik legnagyobb szenzáció, a Serbetli dohányok magyarországi árusítása. Viszont 2011-re mondhatnánk azt is, hogy az újdonságok éve, hiszen az év első felében és rengeteg új dolog kopogtatott be hozzánk. Már csak a Starbuzz dohányokat várjuk a télapótól.

Az előbb említettek mellett több, kisebb-nagyobb újdonság is érkezett, amit még sokáig sorolhatnánk. Az egyik ilyen apróság a régóta kapható páncél alufólia vágott változata. A Nargilem cég nemrég dobta piacra ezt a terméket. Ami azt illeti én praktikusnak találom, bár az egységára borsosabb a tekercses páncélfóliához képest. Olvasható is volt pár negatív hozzászólás ezzel kapcsolatban. Néhány érvvel azért megszeretném védeni ezt a terméket, ami hátha megváltoztatja pár ember véleményét.

pancelfolia

Igényes, szép dobozban kapható 25 darabos kiszerelésben jelenleg 500 Ft-ért. A lapok 12 cm x 12 cm-esek és a vastagságuk 30 µm. Ez ötször vastagabb, mint a hagyományos háztartási fólia, azaz megegyezik a tekercses páncélfólia vastagságával. Ez a fajta fólia rég nem újdonság és több írásos- target=”_blank”>videós teszt készült erről, ezért nem részletezem a tulajdonságait. De térjünk vissza a Nargilem-hez, tehát ez a 25 darab fólia 3 méter hosszú tekercset adna ki 500 Ft-ért. Tekercsben pedig 1800-ért kapható 25 méter. Azaz pontosan 2,3-szer drágább a vágott kiszerelés.

Mégis miért ajánlom? Ennek több oka is van. Szóval ez a kis doboz 25 vízipipázásra elegendő fóliát tartalmaz, sőt ha ügyes vagy, akkor egy fóliát akár 2x is felhasználhatsz, de most maradjunk a 25 alkalomnál. Én átlagosan kétszer vízipipázok egy héten. Azaz egy ilyen 25 darabos csomag durván negyed évre elegendő mindössze 500 Ft-ért. Ha éppenséggel nincs pénzünk egy tekercsre, akkor egy ilyen kis doboz is hosszú ideig elegendő. Vagy ha még valaki nem próbálta, de kiszeretné, akkor elsőre árban a megfelelő beruházás. Házibuliban, szabadtéren, vagy ha olyan helyen vagyunk, ahol nincs lehetőségünk normálisan vágni, vagy nagy a kockázata, hogy károsodhat a maradék tekercsünk, akkor a darabolt sokkal praktikusabb. Csak kiveszünk egyet a dobozból, visszazárjuk és bedobhatjuk a táskába, nem lesz semmi baja. A bulis vízipipázásoknál is többnyire azzal foglalkozunk, hogy minél gyorsabban megtudjuk tömni a pipát, és ne kelljen sokat macerálni vele, főleg ha a körülmények is kényelmetlenek. Előnye még, hogy méretre vágott, így minden kerámiára jó, és nem történhet meg az, hogy elmérjük magunkat és többet vágunk le a tekercsről, így pazaroltunk néhány centi fóliát. Amire a tekercs végére érünk, lehet több vízipipázásra elegendő mennyiség is kárba ment. A fóliatekercs az ára miatt természetesen még mindig első helyen áll, de ennek a vágott kiszerelésnek is megvannak a maga előnyei, így hasznosnak tartom.

Összevetve azoknak ajánlom, akik nem használják napi rendszerességgel a pipájukat, mert így anyagilag nem olyan számottevő a különbség. 500 Ft kb. 3 havi pipázásra korrektnek mondható. Aki még nem próbálta a páncél fóliát, szerintem ne habozzon, mert ha kipróbálja, biztos vagyok benne, hogyha lehetősége van, akkor a továbbiakban is ezt fogja használni.

Share.

Leave A Reply