A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Nyár és vízipipa, dohány mix ajánló

9

Sziasztok! Eme apró szösszenetben szeretnék pár ötlettel előállni, ama tárgykörben, hogy mégis mit érdemes a forró nyári napokon a kerámiába tömni. A nyárról a pipázni igencsak szerető férfiembernek a nagymellű bikinis hölgyek után a szabadban pöfékeléssel eltöltött vidám órák jutnak azonnal eszébe. Ha már nyár, akkor kézenfekvő, hogy legtöbbünk a gyümölcsös ízeket részesíti előnyben, hiszen egy halom ebben a szezonban érő gyümölcs megtalálható vízipipadohány formájában is, s mi sem kellemesebb, mint mondjuk a vízipipa mellé frissen facsart gyümölcslét inni.

vizipipa és nyárAz ember (személy szerint én-) a hosszú, hideg téli hónapokban megtelik sok-sok pumpkin pie-al, caffe lattéval, earl grey-el… stb., ezért elkezdünk vágyódni a könnyebb ízek felé, illetve a nyári hangulat nem igazán társítható össze egy extrém, fűszeres ízvilággal. A hőségben az ember szinte könyörög a savanykás ízekért, ezért eme időszakra tökéletes választás lehet valamilyen citrusos dohány, például: Nakhla Mizo citrom, narancs, El Nefes grapefruit, Al Sultan citrommenta… stb.

Ezek után adja magát, hogy valamilyen mentás ízt válasszunk, így Nakhla Mizo családból. Tudom még ajánlani a Bisan mentát is. Mindkettő kiváló, erős, hosszantartó mentás ízt ad, ez által még a 40 fokos hőség is elviselhetőbb lehet. Az év 365 napján kiváló társ a kétalma. Ebből az ízből tudom ajánlani a Mizo almát, illetve az Al Fakher 2 almát, ami „csupán” a tökéletes dohány jelzőt birtokolja. Természetesen ez a kis válogatáscsokor csupán a jéghegy csúcsa, hiszen számtalan egyéb remek gyümölcsös dohány (pl.: Mizo őszibarack, sárgabarack, cherry, guava… stb.) létezik, és én csak szerettem volna néhány egyszerű ötlettel előrukkolni.

Eddig külön-külön írtam az egyes ízeket, azonban ezek nagyon szépen illenek egymáshoz is. [onlymembers]A menta például univerzális, szinte mindennel „működik”. Kedvencem a Mizo narancs-Mizo menta 3:1 arányú keveréke, de említhetném a 2 alma-menta kombót is, mely esetén a mentából elég egy csipet a mixtúra megbolondítására. Az ánizs és a menta nagyon jól mennek egymáshoz, szépen kiegészítik egymást.  Említésre még mindenképpen való a görögdinnye – menta mix is. Ha valaki tud szerezni Al Fakher szőlőt és mentát (Mizoval sem rossz), akkor a korábbi cikk alapján szintén felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.[/onlymembers]

A tökéletes tömés mellé inni is illik valami finomat. Szinte minden mellé kiválóan megfelelnek a különféle gyümölcs-, illetve mentateák, illetve frissen facsart levek. A lényeg, hogy nyáron ezek legyenek viszonylag hidegek.

Kormi

Share.

9 hozzászólás

  1. Összefutott a nyál a számban. Jók a képzeletbeli mixek, a gyakorlatban a dinnye-menta nekem nagyon bejön,és a Mizo narancs-El Nefes grapefruit is.Kicsit megbolondítva: Mizo narancs-El Nefes citrus mix! Szerintem ez sem kutya!
    Jó kis hűsítő írás! Köszi Kormi!

  2. Ejjjha! Nagyon jó cikk, köszönjük! Ha nem gyötörne a parlagfű, már rohannék tömni egyet a felsoroltak közül úgy megkívántam! 🙂 Megemlíteném én is az egyik kedvenc nyári mixemet amit idén tömtem először: Al-Sultan kóla és Mizo citrom 1:1 keveréke. 🙂

Leave A Reply