A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Palace, üvegmarkolatú vízipipa cső

1

A Shisha Palace üvegmarkolatú szívócső, kb. egy hónapja érkezett hazánkba Németországból. A modern igények kielégítését célozták meg, a cső egyszerű mégis elegáns, modern és letisztult, és ami a legfontosabb, jó minőségű.

Kezdjük a szívócsővel: az alsó végének nagy belső átmérője van, egyszerű esztergált fémből, valószínűleg alumíniumból készült. A hosszú cső egy szilikoncső, puha, rugalmas és stabil, tehát bírja a képzést, alkalmas a szállításra. Amire figyelni kell, hogy a szén ne essen rá és ne felejtsük kinn tűző napon, mert esetleg kiolvadhat. A feje üvegből van, buborékok nem fordulnak elő benne, így kevés reped, törik, de persze óvatosabban kell vele bánni, hiszen üvegből van. Az ujjlenyomatok miatt tisztítást igényel. A gumicső lehúzható, így ha a fejnek mégis történne valami baja, akkor cserélhető.

uveg szivocso

A szívócső hossza 190cm, markolata 28cm, a gumicső belső átmérője 1 cm (könnyen szívható), a fala pedig 3mm, tehát masszív, időtálló. A cső legkisebb átmérője 7-8mm, ez az átlagos csöveknek majdnem a másfélszerese, kétszerese. A súlya kicsit nehezebb, mint a Nammor vagy Razan típusúak, ez a gumicső miatt van, de ennek nagy előnye, hogy gyűrhető, mert visszaugrik és a súly sem borítja fel a pipát. Az üvege elvileg speciális, így a koccanásokat is jobban bírja.

Van néhány hátránya is. A markolat vége a 45-47cm-s pipákba éppen belefér, így nem tartja túl stabilan. A tisztítása kívül ugyan könnyű, de az üvegfej hosszú és vékony belseje miatt azt kissé nehezebb, bár általában elég átöblíteni. Az ujjlenyomatok is megmaradnak rajta, ami miatt tapadni fog, így ezt is törölgetni kell. Másik nagy hátránya a szipka. Hagyományos szipkát nem lehet hozzá használni, mert bele-és kiesik és az ergonomikus is lifeg benne, valamint az is kiesik. Két megoldás van, az egyik az óriásszipka, a másik, pedig a szipka nélküli használat, ami inkább egy embernek ajánlott.

Az ára 5900 forint, egyelőre a vizipipa.eu-nál kapható. A gumicső hozzá fekete, átlátszó és kék színben kapható. Mindent összevetve jópofa csőről van szó, viszonylag könnyen tisztítható és szétszedhető, ha esetleg a gumi nehezebben menne vissza, akkor csak 20 mp-re meleg vízbe kell tenni, amitől felpuhul.

A teszt CoCoBrico szénnel, Sahlar Mini Phunnel kerámiával, Al Fakher kétalmás dohánnyal és egy Nargilem NP450-es pipával, nagyobbra cserélt tálcával készült.

Videós bemutató:

Share.

1 hozzászólás

Leave A Reply