A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Pécsett korlátozzák a dohányzást

12

Sajnos a Pécsen lakó pipásoknak rosszul fog indulni az újév. A város vezetése betiltotta közterületeken a dohányzást. Így se cigarettázni, se vízipipa, se semmi más dohányzási formát nem tűrnek meg. (Továbbá az alkohol fogyasztást sem tűrik meg közterületen, de ez már szinte mindenhol meghozott rendelet.) Azonban ennyire nem súlyos a helyzet. Ugyan is nem lehet rágyújtani (szenet izzítani esetünkben 🙂 ) a kulturális intézmények, az oktatási-, egészségügyi-, és egyházi intézmények 50 méteres körzetében, valamint a buszmegállókban és a játszótereken. Ez így már ugye, hogy nem hangzik olyan súlyosan?

A bírság viszont már igen,hiszen akár 30.000Ft-os büntetést is kiszabhatnak ránk ha ezt megszegjük. Azonban kiskapu itt is van. ,,Kivétel az utcai árusok előtti terület, valamint a hivatalos, bejelentett rendezvények, ott továbbra is lehet..

Hazánkban eddig négy városban – Dombóváron, Szekszárdon, Kaposváron és Hódmezővásárhelyen – korlátozták a közterületen való dohányzást eképpen.

Részemről támogatom az ilyes fajta korlátozásokat. Igaz, hogy a legtöbb városban a legjobb közparkok, terek hivatali épületek közelébe vannak így ezen helyeket ezentúl kerlniük kell a fent említett 4 városban lakó vízipipásoknak, viszont engem nagyon idegesít a büdös cigaretta füst a buszmegállókban, ami érezhető a buszokon, villamosokon is. Pipázni úgy sem a forgalmas tereken jó, hanem a csendes nyugodt külvárosi kertekben, kis parkokban.

😎

(Forrás: index.hu hírportál)

Share.

12 hozzászólás

 1. Szerintem ez eléggé hasonlít egy régen történt eseményre…csak ott a zsi***at korlátozták a jogaikban…..szégyen!!!ez is csak arra jó hogy az emberek ne azzal foglalkozzanak hogy kizsákmányolják őket hanem valami más légből kapott felfújt dologgal….az meg röhej h sokan nem gondolnak bele abba h dohányos emberek 1000 évvel ezelőtt ugyanúgy voltak….szóta csak annyi változott h több szar jut a levegőbe, kajánkba és ettől sokkal több a rákos…..nem a dohányzástól lehetsz csak rákos…csak most mindent erre fognak….majd ha ezt az ügyet kivégezték akkor rátérnek vmi másra…..és ez így lesz mindennel lassan…….

 2. a másik meg az hogy a nemdohányzok kapják be mert mi dohányosok, vizipipások stb termelik az adóbol a lóvét az államnak…ja és pertsze amig a dohányáruk forgalmazása legális és én dohányzom korlátoznak a személyiségi jogaimban pont.xD
  hugom véleménye: legközelebb már az lesz hogy csak minden másnap mehetsz sz**ni

 3. Én nem dohányzom,de nem tartom jónak ezt a tiltást,olyan elcsépeltnek tűnik!Nem látom értelmét az egésznek…A Város egyik legforgalmasabb területén is be akarják tiltatni a dohányzást,a Király utca és környékén,ami szerintem nem fog kedvezni a turistaszezonnak,és az ott lévő éttermeknek sem…de hát a városvezetés megszavazta akkor már nincs mit tenni ellene… Engem nem zavarnak a közterületen a dohányosok,vizipipások,,és nem értem minek ez a korlátozás….elvégre azért közterület a közterület mert az mindenkié,és ott elvileg szabad jogom van tartózkodni,inni enni…akár dohányozni,amíg nem sértem meg mások személyiségi jogait……
  Kiváncsi vagyok hogy ezt hányan fogják betartani…mert pl az alkoholfogyasztást már betiltották a közterületen,de hát azt sem tartja be a többség! szerintem legközelebb azt fogják korlátozni, hogy csak a külvárosban vehetsz levegőt….

 4. Brigi: “.. szerintem nem fog kedvezni a turistaszezonnak,és az ott lévő éttermeknek sem…”
  Szabály magába foglalja, hogy lehet az éttermeknél, hisz azok is árusítóknak (is) számítanak: “Kivétel az utcai árusok előtti terület”
  Viszont! “…akár dohányozni,amíg nem sértem meg mások személyiségi jogait……” erre azt tudom mondani ha például valaki mellettem dohányozik és füstöt érzem, akkor már sérti az egészséges élethez való jogom.

  Lehet kötekedni a joggal rendesen, úgy lehet csavarni ahogy csak akarja az ember. 🙂

  Mellesleg a dohányosok száma gomba mód megnőtt, így hiába voltak régen is dohányosok, maga a dohányzás csak a gazdagabbak kiváltsága volt. Aztán vált populáris termékké és ezután ugrott meg a dohányosok száma.
  Az, hogy buszmegállókba, közintézményekbe, kórházakba, oktatási intézményekbe betiltják szerintem pozitív változás. Sajnos túlságosan is elszaporodott a cigaretta.
  (remélem a vízipipa nem lesz a mainál is jobban populáris divat termék… 🙁 )

  Az egyéb káros anyag kibocsátásokat tekintve Európában csökkent némiképp. A fejlődő országokban romlott nagyon. Így nem jut alap helyzetben több káros anyag a szervezetünkbe mint régen. (Kivéve ipari forradalom korszaka.)

 5. Sziasztok!
  Hmm, mi dohányosok költünk a cigarettára, szenvedünk (néhányan) a leszokás nehézségétől, szóval drága s annyira nem jó, de ha már szívjuk legalább fizessünk +30k-t.
  Mások panaszkodnak, hogy zavarja őket, hogy dohányzom. ÉS? Én meg beledöglök…
  Amugy nem gyújtanék rá a buszmegállóban, ha a busz nem 20-30 percenként járna, hanem mondjuk 5-10. De ha már ennyire szavazni akarnak, meg betiltani dolgokat … akkor mondjuk a hajléktalanokat kezdjék el kitelepíteni vagy eltüntetni, mert a cigaretta tényleg nem jó … de szerintem egy Blaha aluljáróban nem a dohányzók zavarják a légkört legjobban.

 6. CoFFeiNe: Abban igazad van és teljes mértékben egyet értek, hogy először a hajléktalanokat kéne kitenni az aluljárókból. Azonban itt Szegeden tilos a tömegközlekedési eszközök megállóiban is a dohányzás és ennek például örülök. Van amelyik busz 30 percenként jár, de nem feltétlen kell unatkozás helyett rágyújtani.

 7. “Szerintem ez eléggé hasonlít egy régen történt eseményre…csak ott a zsi***at korlátozták a jogaikban…..szégyen!!!”
  Ja, ha neked JOGOD van a képembe pöfékelni a füstöt, akkor nekem jogom van mást ( gázspray, paprikaspray,kemotox..)az arcodba nyomni, nemde? Ha engem ezért nem fognak büntetni, akkor áldásom minden bagórágóra.
  ( Igen, nekem ugyanaz, bármi “szart” fújnak az arcomba. Ami neked a kemotox, az nekem az, ami elhagyja a tüdődet.)

Leave A Reply