A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Probléma megoldás: Égett gumi íz

5

Még vasárnap este jött a fórumba egy viszonylag gyakori probléma a fórumba. Lássuk hát magát a problémát és a rá adott válaszokat.

Ákos21 írta:
Üdv!
Van egy kis gondom. Ma pipáztunk haverokkal és az első tömés közben egy idő után égett gumi ízt éreztünk és egy idő után csak azt éreztunk nem pedig a colás dohány ízét. Aztán csináltunk egy másik narancsos tömést de itt es azt éresztük. Nem tudjuk mi lehet a baja.

Előre is kösz!

Mint már említettem ez egy gyakori probléma, melyre könnyű a megoldás, bár némi anyagi befektetést szükségel. A fórumba a következő válaszokat kapta erre:

SheeshaMaster írta:
Valószínűleg a kerámia tömítése olvadt meg, attól volt a kellemetlen íz.

sYska/!/ írta:
Égett gumi szag/íz => valami gumi ég => mi gumi a pipán => tömítések => kerámia alatti tömítés van a legnagyobb hőnek kitéve.
Nézd meg a tömítést. Szerintem túl kicsi a kerámia és megégett, megolvadt a tömítés. Kerámia és tömítés csere megoldja a gondot.

A saját írásom kiegészíteném annyival, hogy nem csak a kerámia mérete miatt történhetett a gumi megégése. Lehet, hogy a kerámiához kis szén, 33milis ajánllott. Így valószínűleg nem fog annyira átforrósodni a kerámia mint a 40milistől, vagy más nagyobb darabú széntől és elkerülhető a tömítés megolvadása. Persze Én személyszerint új kerámiába fektetnék, ha megengedi anyagi helyzetem.

Share.

5 hozzászólás

Leave A Reply