A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Serbetli – Cappuccino dohányteszt

0

Sziasztok! A soron következő tesztben egyik kedvenc dohányomat szeretném bemutatni, a Serbetli cappuccino vagy kapucsínó ízesítésű dohányát. Ezt az ízt még utoljára akkor szívtam, amikor hazánkban nem is volt kapható Serbetli dohány. A sok gyümölcsös íz után már valami változatosságot szerettem volna, ezért a régi kedvencre esett a választás.

serbetli kapucsino doboz

A doboz kellemes tejeskávé vagy mondhatjuk azt is, hogy kapucsínó színű, rajta az ízesítéssel. A dohánytasakot kivéve a dobozból a már szokásosnak mondható melaszban tocsogó dohányt vehetjük szemügyre. Miután feltéptük a fóliát egyből megcsap minket egy kellemes kávés illat, ami túl közelről szagolva enyhén szúrós szagú, de rendkívül kellemes illatú. Aprítottsága és nedvessége kiváló, sőt inkább túlságosan melaszosnak mondható, amit a fotón jól láthattok. Bár csak egy tömésnyi dohány maradt, de még így is nagyon sok melasz van a dobozban. Aprítottsága pedig közepes, a tömést egyáltalán nem nehezíti meg, kisebb ágakat itt is találhatunk.

serbetli kapucsino

A tesztem körülményei:

  • Aladin Fata Morgana vízipipa (tartályban csapvízzel)
  • Nargilem NXL mosható szívócső
  • Genie mini Vortex kerámia páncélfóliával
  • 2 fél Carbopol 40 mm-es öngyulladós szén (szabadban voltam)

Füst: A hőtartó sapkát a szabad tér miatt huzamosabb ideig hagytam rajta, sőt talán le se vettem. Végig hatalmas és bő füst volt. A tömés 2×2 fél szenet igényelt, ami végig kitartott, ez kb. 90 perc volt. Nem volt semmi kaparó érzés, tiszta fehér füst, zavaró mennyiségre sem emlékszem. Mondhatjuk azt is, hogy a Serbetlihez méltó füstöt adott.

Íz: A Carbopol öngyulladós szén nagy előnye, hogy még az elején sem tapasztalható mellék íz, vagy maximum olyan minimális, amit igazán észre sem veszünk, tehát nem volt zavaró a teszt során. Nagyon finom, igazi kávés ízt érezhetünk. Az, hogy most ez kapucsínó vagy kávé igazából lényegtelen, úgyhogy inkább azt mondanám, hogy a kettő között találhatjuk. Mindenesetre nagyon finom dohány, enyhén édeskés, a Nakhla kávés dohányához nem is tudnám hasonlítani. A korábbi tesztekben panaszkodtam, hogy a hazánkba érkezett Serbetli dohányok ízben nem olyan intenzívek, mint a régiek, viszont ennél ezt megcáfolnám, hiszen a 2. kör szénnél is még elég intenzív ízt produkált a dohányunk és szinte végig tartott, majd egy óra elteltével kezdett enyhén csökkenni.

Annyit még hozzátennék, hogy kerti bulira vettem a friss csomag dohányt és 3 tömés is elment belőle egy éjszaka, egytől egyig ízlett mindenkinek. A kávés illetve az édeskés ízek kedvelőinek nagyon ajánlom, mindenképpen jó befektetés. Kezdő pipásoknak úgyszintén, hiszen ez egy nagyon mosott dohány és a buzz hatás nem is érzékelhető. Egy hátránya van, hogy koffeint nem tartalmaz, és hajnal 3 körül inkább csak álmosabbak lettünk tőle. 🙂

Share.

Leave A Reply