A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shiazo Menta teszt, bemutató

21

Sokan vagytok kíváncsiak egy Shiazo tesztre? Ahogy kaptam az üzenetek, úgy igen. Így hát el is készült az első komolyabb Shiazo-s tesztvideó. A bejegyzés folytatásában tekinthetitek meg.  Annyi elárulnék, hogy a videó igen hosszú lett. Azonban tele van hasznos információkkal. Mennyi szén, újra lehet hasznosítani a kavicsokat, újra lehet ízesíteni a Shiazo-t és legfőképpen: Milyen íze is van az ‘elszívható’ kavicsoknak.

Frissítve: Felkerült a felső menüsorba a Shiazo adatlapja is, amely összefoglal minden információt.

Share.

21 hozzászólás

 1. Üdv!
  Én kóstoltam, ezt a fajta “dohányt”. Ízre nagyon finom, de egy kör szén és annyi. Két dolog fogalmazódott meg bennem. 1. ez a tinik vízipipázását szolgálja. 2. ilyen alapon öntsük az ízesítőt a kerámiába fóliát rá s szívjuk.
  Drága és kevés ideig bírja. No meg ki tudja milyen az a kő, honnan jön, milyen vegyi anyagokkal kezelik, stb. Itt a kő a cinkes… Meg kíváncsi vagyok arra hogy az újraízesített kavicsoknak, mondjuk 4-5. újraízesítés után milyen aromája lenne a füstnek?
  A felhők igaz nagyok, de nem sűrűk. Nehéz körbeírni. Nem tömör.
  S

 2. Igen, én is érzek kis “kémiás” utóízt, de nem tartom veszélyesnek.. Szerintem a Shiazo egy új, alternatív és nagyon praktikus dolog, hisz házi aromakeverésre is tökéletes tesztalanyként szolgál.
   
  Syska: Milyen szenet raktál rá a videóban? Nem értettem pontosan. 🙂
   
   

 3. Ez tök jó! Nem is értem miért lehet idegenkedni ettől. Mikor elolvastam mi ez, egyből az volt a reakció, hogy ez tuti.
  Mellékesen: 0:26- nál  a beúszó képen milyen lámpát használtok? Marhára hangulatos, és az is lehetett… én mondjuk , ha van szabadidőm, mint pl szerdán (tegnap) akkor leülök az érkélyajtóm elé a lemenő nap fényébe és pöfékelek 😀

 4. Sziasztok! A teszt teljesen jó volt, igényes, mint mindig. A kavicsokkal szemben aggódóknak: szerintem nincs itt semmiféle kemikáliával való impregnáció, hiszen gondoljunk bele abba, hogy mi van ha a tömés után kimosod az egészet, akkor a kémiai modifikáció is odalesz. Sejtésem szerint a “kavics” maga valamilyen zeolit lehet. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeolitcsoport) Nyilván, valami olyan stabil, időtálló darab, ami nagyobb hő hatására sem bomlik el, illetve ha ilyet merészelne tenni, akkor sem kerül semmiféle káros anyag kibocsátásra. A zeolitok igen porózus szerkezetű ásványok, melyek telis-teli vannak meghatározott méretű pórusokkal, például ilyenekkel alakszelektív katalízist lehet végrehajtani. Esetünkben szimplán beszívják az ízesítőt, s ezt is azért tudják megtenni, mert maga a belső felület hatalmas, ezek után hő hatására gyakorlatilag ugyanaz történik, mint a dohány esetében, hiszen leegyszerűsítve a dohány “csak” egy mátrix, ami magát az ízesítőt tárolja, azonban a szerkezete nem oly stabil, mint teszem azt a kövecskéké, ezért a hő hatására a dohány is bomlani kezd, ami persze az ízben is megjelenik. Szerintem ez egy nagyszerű ötlet volt a gyártótól, azonban én még fejleszteném kicsit az egész rendszert, például, ahogy a videóban láttam, a kövek mérete egészen nagy, s így a tömést nehezítheti. Ha egyszer olyan hülye leszek, akkor pl. kipróbálnám ezt az egész rendszert macskaalommal ( a legegyszerűbben szerezhető zeolit), persze csak az alom kémiai összetételének ismeretében. Egy szó, mint száz: meglátásom szerint nem kell félni ettől az új, merőben innovatív és ötletes terméktől.

 5. sYska

  zZz: Egy adag Shiazo jó pár tömésre elég. (Itt nem tömegre érdemes venni a mértékegységet, hanem 1 tömésre.) Tehát egy doboz Shiazo olyan 5-6 tömésre elég általánosságban. (Alien mini phunnel-be 7-8 is szerintem.) Utána újra ízesítheted 3-4x. Az már 20-24 tömés minimum, de így akár 30 tömésre is ‘elég’ egy doboz shiazo és 1 doboz ízesítő. (100g shiazo ízesítéséhez 25ml, 1/4 üvegnyni dohányízesítő szükséges)

  Szóval szerintem megéri. 🙂

 6. Volt szerencsém a hétvégén kipróbálni az új Shiazo áfonyás ízű kavicsokat.
  – A dobozt kibontva meglehetősen kellemetlen szaga van (ez az áfonyás ízesítő miatt van, no meg érzékeny is vagyok az ilyesmire, mind1) nem is ez a lényeg.
  – Egy doboznyi kő, egy nem túl nagy kerámiával ~4 tömésre volt elegendő, ami egész jónak mondható, főleg hogy 1500-ért vettem, és csak dohányfrissítőt kell hozzá venni.
  – A füstje teljesen olyan mint a normál dohányé, csak tisztább, és nincs kellemetlen mellékíze. amire érdemes figyelni, hogy legyen hely az alu, és kövek között, ugyanis ez is “be tud égni”. mi először két szenet, és aluból hőfogót is csináltunk hozzá, és az első kellemes 10 perc után úgy elkezdett kaparni, hogy kész kín volt elszívni. A második-nál egy  szén (cocobrico), alu hőfogó köré,  ezzel a tömési technikával:

  https://www.youtube.com/watch?v=IfCetYnL-D0&feature=player_embedded

  végig kellemes ízt adott, és égett vagy egy óráig.

 7. Üdv!
  Syska látom szegedi vagy, megsúgnád nekem, hogy alufóliát milyet használsz, és melyik boltba veszed, mert amióta itt tanulok, nem találtam még sehol olyan fajta alufóliát, ami ne lenne atom szakadós..  A videó alapján a tiéd elég “tépéstűrő”-nek bizonyul.. Ilyet keresek egy ideje már 🙂
  Valamint most akarom leadni rendelést, Bepróbálom ezt a kavicsos mókát.. Szerinted Epres vagy Mentás legyen, valamint milyen dohányízesítőt vegyek hozzá (márka, esetleg íz is érdekel)? Valamint az örök dilemma: Vortex v Phunnel kerámiát hozzá.. Phunnellel szemezgetek leginkább, abból is a kaya phunnel fogott meg inkább, mert csak olcsóbb, mint az alienes 🙂  Szénből a Bamboocha jólesz?
  Köszönöm!

 8. sYska

  Hello Patrik!

  Én ezt az alufóliát Budapesten veszem. (Esetleg kérésre tudok lehozni.) A neve páncélfólia, van webshop ahol megtalálható a kínálatba. Szerintem mentásat próbáld, így viszont nem kell hozzá ízesítő. Szegeden sajnos nem lehet ízesítőt venni, csak frissítőt, de azok meg nem jók ehhez.

  Alien phunnel jó takarékos és a fentebb említett páncélfóliával nagyon jól használható. Esetleg nemsokára az El Nefes kerámiák is jó lesznek. A Kaya phunnel sok dohányt / shiazo-t eszik, érdemes befektetni egy mini phunnel kerámiába. Szénből én most hol Coconara-t, hol bambocha-t használok. Kedv függő. 😀

Leave A Reply