A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shisharoma – Blue Mint ásványteszt

4

A Bluemint a menta és az áfonya keveréke. Ez a két íz remek összhangban van egymással, így nagy érdeklődéssel próbáltam ki ezt az ásványt. Dohányból már több márkát is szívtam, kedvenceim közt van ez az ízkombináció. Az ásvány doboza egy egyszerű, ám mégis díszes műanyag doboz, műanyag kupakkal, aminek matricáján jól láthatóan fel van tüntetve az íz jelzése, valamint angol elnevezése. Tartalma 120g, ami azt jelenti, hogy a többi márkához képest kicsit többet kapunk. Aprítottságról nem lehet nagyon beszélni, mert az ásványok nagyjából ugyanúgy néznek ki, ez talán kicsit kisebb, mint az átlag, vagyis jobban tömhető.

Már kibontáskor érezni az illatát, ami kifejezetten erős. Ugyan a menta dominál, de mindkét ízt pontosan és karakteresen kiérezhetjük. Jól sikerült arányokat találtak el, ami elég ritka. Az íznél szintén a menta dominál, de csak úgy, mint az illatánál itt is jól kivehető mindkét összetevő. Ugyan nem olyan erőteljes, mint az illata, de kellemes. Beszíváskor a menta jobban kiérződik, kifújáskor azonban az áfonya érezhetőbb, valamint utóízként is az áfonyával találkozunk. Felhőket is szépeket lehet vele fújni és a széntől sem kell félteni, jól bírja a hőt ásvány létére.

Az ideje Vortexben 90 perc, sima kerámiában 45-50 perc, Mini Phunnelben 40 perc, Medium Phunnelben kb. egy óra. Május 10-én érkezett a nagyker.-ekbe. Az ára kb. 1200-1800 Ft között mozog, ezt a bolt árkategóriája válogatja. A teszt egy Nargilem NP450-es pipával, Nammor mosható szívócsővel, felezett CoCoBrico szénnel és Vortex kerámiával készült.

Összegzésként, szerintem ez egy remekül sikerült, kiemelkedő dohány lett, kellemes összhatással, egyenletes és karakteres ízzel. Egy kipróbálást mindenkinek megér.

Videós teszt:

Share.

About Author

sYska

2006-ban kezdtem a vízipipázással ismerkedni. Ekkor indítottam a VizipipaClub.extra.hu -s oldalt, mely 2007 végére VizipipaFan néven született újjá és jelenleg ott tart amit látsz. Több száz cikknél és blog bejegyzésnél. A vízipipázás egy hobbi, de érdemes észben tartani a mérték és a kulturált dohányzás íratlan szabályait.

 • tomika

  Nyugati körül hol lehet shisharomát vagy shiazot kapni?

 • syska

  Hát Shiazo-t tudok max, googli segít. 🙂 Most a másik márkához ne kérd, hogy boltot írjak-linkeljek.

 • tomika

  És ami nem messze van vízipipás volt a westendtől az nyitva van szombaton? pestre ingyen be tudok menni nyugatiig, és nincs kedvem postaköltséget fizetni :/ xd

 • syska

  Szultán Kincsei a neve, többi infót a bolt oldalán leled fel.