A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shisharoma – Blue Mint ásványteszt

4

A Bluemint a menta és az áfonya keveréke. Ez a két íz remek összhangban van egymással, így nagy érdeklődéssel próbáltam ki ezt az ásványt. Dohányból már több márkát is szívtam, kedvenceim közt van ez az ízkombináció. Az ásvány doboza egy egyszerű, ám mégis díszes műanyag doboz, műanyag kupakkal, aminek matricáján jól láthatóan fel van tüntetve az íz jelzése, valamint angol elnevezése. Tartalma 120g, ami azt jelenti, hogy a többi márkához képest kicsit többet kapunk. Aprítottságról nem lehet nagyon beszélni, mert az ásványok nagyjából ugyanúgy néznek ki, ez talán kicsit kisebb, mint az átlag, vagyis jobban tömhető.

Már kibontáskor érezni az illatát, ami kifejezetten erős. Ugyan a menta dominál, de mindkét ízt pontosan és karakteresen kiérezhetjük. Jól sikerült arányokat találtak el, ami elég ritka. Az íznél szintén a menta dominál, de csak úgy, mint az illatánál itt is jól kivehető mindkét összetevő. Ugyan nem olyan erőteljes, mint az illata, de kellemes. Beszíváskor a menta jobban kiérződik, kifújáskor azonban az áfonya érezhetőbb, valamint utóízként is az áfonyával találkozunk. Felhőket is szépeket lehet vele fújni és a széntől sem kell félteni, jól bírja a hőt ásvány létére.

Az ideje Vortexben 90 perc, sima kerámiában 45-50 perc, Mini Phunnelben 40 perc, Medium Phunnelben kb. egy óra. Május 10-én érkezett a nagyker.-ekbe. Az ára kb. 1200-1800 Ft között mozog, ezt a bolt árkategóriája válogatja. A teszt egy Nargilem NP450-es pipával, Nammor mosható szívócsővel, felezett CoCoBrico szénnel és Vortex kerámiával készült.

Összegzésként, szerintem ez egy remekül sikerült, kiemelkedő dohány lett, kellemes összhatással, egyenletes és karakteres ízzel. Egy kipróbálást mindenkinek megér.

Videós teszt:

Share.

4 hozzászólás

Leave A Reply