A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Shisharoma – Narancs ásványteszt

0

Jelen írásomban a Shisaroma egyik új termékét, a Narancs/Orange ízesítésű ásványukat szeretném nektek bemutatni. Mint már néhány korábbi írásomban is meg lett említve, a Shisaroma egy hazai érdekeltségű márka. Nemrég dobtak piacra új ízeket, és bár a narancs ízesítésű korábban már előfordult, hamar elfogyott és egy ideig nem is volt kapható. Azonban most egy kis módosítással ismét elérhetővé tették.

A doboz új design-t kapott, egy lekerekített sarkú, átlátszó műanyag dobozt kaptunk műanyag kupakkal, melynek tetején a matrica jelzi a termék ízét és nevét. A tartalma 120g-os, ebből kb. 90-100g az ásvány, 20-30g az ízesítő.

shisharoma-narancs

Tömés előtt érdemes felrázni a dobozt, hogy a melasz rendesen átitassa az ásványt. A dobozban sok melasz van, még az aljára is bőséggel jutott, amiből érdemes töméskor rácsepegtetni pluszban az ásványra, hogy még tovább kitartson. Ez az egyik előnye a Shisharoma márkának.

Az illata jól kiérződik, karakteres és erős, tényleg olyan érzésünk van, mintha egy igazi narancsot vágnánk fel. Az íze ezzel szemben kissé visszafogottabb, talán a vizezett narancslére emlékeztet, de miután elég hőt adtunk neki, ez is karakteressé válik, eltűnik a vizezettség érzete. Az utóíze is más, mint az többi ásványnak, ugyanis szinte mindnél érezhető egy édeskés utóíz, itt azonban ilyet nem érzünk talán csak minimálisan. A füstje szép dús.

Az időtartama a következőképpen alakul. Vortex használata esetén elbír egy kör szenet is, ami kb. 80 percet jelent (persze ez az űrtartalomtól is függ, mert egy Vortexbe kb. 25-30g ásvány fér bele), sima kerámiában 40-50 percet tart ki (ez is függ a mérettől), Mini Phunnelben szintén 40-50 perc, Medium Phunnelben egy óra az ideje.

A beszerezhetősége szerencsére egyre növekszik, dohányboltokban és pipázókban általában hozzá lehet jutni, de egyre több helyen kapható.

A teszt egy Nammor mosható szívócsővel, Vortex kerámiával, egy Nargilem NP450-es pipával és félbevágott CoCoBrico szénnel készült.

Mindent összegezve, szerintem kiemelkedőnek számít az új ízek között, amelynek listáját megtalálhatjátok a shisaroma.hu weboldalon, vagy az oldalunkon. Akik szeretik a narancsot, azoknak mindenképp érdemes kipróbálni, mert a narancsos ízt nehéz eltalálni, de ezt sikerült.

Videós bemutató:

Share.

Leave A Reply