A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Szipka – avagy óvatosan vízipipázz

0

Ahogy jön a jó időjárás, egyre többen adják a fejüket és a kényelmes kanapéból felállva, vízipipájukat táskába rakva nekivágnak a hűvös, árnyékos zöld szigeteknek. Margit sziget egy közkedvelt ilyen célpont. Ha az ember végig sétál, garantáltan találkozik vízipipázó fiatalokkal. Ilyenkor gyakori, hogy egy-egy ismerős társaság úgymond összeolvad. Ilyenkor több pipával vannak és mindenki kíváncsi mindegyik ízre ami épp füstöl. Volt már a szipkákról szó tudom, de pár nap múlva rájöttök, hogy igazából ki(k)nek is szól ez a bejegyzés.

Azonban nem árt az óvatosság ilyenkor sem. Ha valami hasonló baráti kis pipázásra, iszogatásra megyünk ki, akkor dobjunk be a zsebünkbe 1-2 db szipkát. Nem foglal szinte semennyi helyet és igen jól jöhet, ha egy társaságban valaki megfázott vagy betegeskedik. Használata igen egyszerű, csak fel kell húzni vagy be kell dugni a szívócső fejének a végébe, majd miután szívtunk az ízletes füstből pár slukkot, levesszük és a kezünkbe fogjuk, míg ismét ránk nem kerül a sor.

2 fajta szipka van, ami igen ismert. Az egyik amelyiket a szívócsőbe kell dugni. Lenti képen ilyen van a bal és jobb oldalon. Ezeket kell a szívócső fejébe belenyomni. A formája: A vékonyodó végét kell a szívófejbe helyezni, a kerek részét pedig a szánkba. Ez a szipka használható a szívócsövek 99%-ával. Jó Razan és Nammor szívócsövekhez is.

A másik ismertebb szipka, amit rá kell húzni a fém szívó végre. Ez látható a lenti kép közepén. Ez sajnos már nem jó a Razan és Nammor mosható szívócsövekhez.

A kulturált dohányzás egyik formája a vízipipázás, amelynek szerves részét képezi a szipka. Fontos, mivel így nincs közvetlen érintkezés két ember ajkai közt, mely több betegség terjedését lehetetlenné teszi és így biztonságosabban pipázhatunk. Rengeteg féle szipka létezik, van úgynevezett kényelmes (ergonómikus) szipka is. Van sima fehér vagy színes. Van műanyag, de van ezüst is. A lényeg, hogy ne sajnáljunk 20ft-ot kiadni annak érdekében, hogy biztonságosabban vízipipázhassunk.

Tanács: A szipkákat többször is használhatod, ha összegyűjtöd és forrásban lévő vízbe teszed 1-2 percre, ezzel fertőtlenítve.

Share.

Leave A Reply