A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Új, finom dohány mix-ek

1

A minap szokás szerint összegyűltem kedvenc baráti körömmel és a pipámmal. Mi is volt terítéken? Lássuk:

  • Elsőre egy Earl Grey Tea és Nakhla citrom keverék került a kerámiába. Az arány 2 rész citrom, 1 rész teás, tekintettel arra, hogy a teásnak igen erős és jó teához hasonlóan kesernyés az íze. A két íz kellemesen kiegészíti egymást, tényleg citromos-tea ízt érezhetünk. Már csak a citromkarika és a jég hiányzott a tartályból. Finom volt röviden és megközelítőleg 70-80 percig bírta. Annak ellenére, hogy a teás dohányom már kissé száraz.
  • Következő tömésnél egy érdekes ízvilágot alkottam. Al Fakher Cocktail és Kólás dohány került sorra. 1:1 arányban kevertem őket és mint említettem igen érdekes, azonban mégis ízletes füstöt kaptunk. Aki kíváncsi természetű annak ajánlanám. (Én nem tiszta kólásdohányt szoktam használni, hanem Al Waha 1:1 Nakhla keveréket. Az Al Waha kóla nagyon édes és gumicukor ízű, míg a Nakhla kevésbé édes és töményebb kólaízzel rendelkezik.) Az Al Fakher-től elvárható és az Al Waha kivételesen nedves kólájától igen sokáig bírta az adag, megközelítőleg 90-110 percig.
  • A hamaradik tömésnél tanakodtunk, mi is legyen a terítéken. Jött egy merész ötlet. Rózsa + Eper. Miért ne? Nakhla rózsás 3:2 Nakhla epres volt az arány. Aki szereti a rózsa ízét és az epret, annak ez a mix a kedvence lesz! Én mindkettőt szeretem és valami finom ízre is vártam. Hihetetlen volt! Engem is meglepett mennyire finom és tömör füstöt sikerült elérni. Nakhla dohány ritkán ad ilyen ízletes és tömör füstöt. Érdemes kipróbálni ezt a keveréket! Idő amíg bírta 90-110 perc körül mozgott.

A töméseknél 3kings 40milis szén volt használva és a szokásosnál vastagabb alugyűrű. A társaság 5-6főből állt, folyamatosan ment körbe a szívóka, ahogy azt illik.

Share.

1 hozzászólás

Leave A Reply