A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Valentin nap avagy szerelmesek dohánya

3

Valentin nap Február 14. napján van. Más néven (avagy eredeti nevén) Bálint nap. Ez a szerelmesek napja. A szép rózsák, virágcsokrok, szívecskés plüssfigurák és ajándékok napja. Angol-szász területekről származik és az elmúlt 1-2 évtizedben lett ilyen népszerű. Az ünnep célja, hogy megajándékozzák egymást a párok, ezzel is növelve a szoros összetartozást. A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a friss házasokat mikor megeskette, adott nekik egy szál virágot saját kertjéből. Igaz, hogy kivégezték amiért katonákat is megesketett, amit az akkori császár nem engedélyezett. Pont Február 14-ikén végezték ki.

Persze ez a jó és valós része. A már kevésbé emlegetett része, hogy a marketing fogások és a nagy média fenn hang miatt, ma már a ‘ kényszer ajándékozás’ napja lett. Mindenhol azt sulykolják az emberbe, hogy vegyél-vegyél, a legjobb, legdrágább kell a szerelmednek. Amikor ez badarság! Egy szál rózsa vagy egy tábla csoki is éppen elég, nem kell több ezer forintos plüssfigurát venni szerintem. Mondani szokták, hogy a szándék a fontos… Amelyik lány meg nem tudja értékelni, menjen útjára, ha a kicsit és a szándékot nem értékeli.

Azonban, hogy a témát összekössük a vízipipázással, nálunk nem csak a csoki és plüss mackó van a képben. Ha kedvesünk vízipipázik akkor összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Hasznos, mivel van rózsás dohány. Így megvan a rózsa. 😉 Kellemes, mert a rózsás dohányok jól keverhetőek és jellegzetes ízük van.

Keveréshez:

  • Citrom
  • Vegyesgyümölcs
  • Fahéj
  • Eper
  • Más édeskés ízek…

Szerintem nincs is jobb meglepetés a vízipipát kedvelő párunknak, minthogy egy finom, rózsás dohánnyal tömött vízipipával várjuk délután és valami kellemes zenével a háttérben leülnek és egymással beszélnek, foglalkoznak. A folytatást mindenki képzelje el magának. 🙂 Így aki teheti, lepje meg így kedvesét és töltsenek együtt egy kellemes délutánt, estét.

Utóirat: Tudom, 2 napot csúsztam. 🙂
Aki érdekel nézze meg az előző Valentin napi dohány ajánlót.

Share.

3 hozzászólás

Leave A Reply