A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vámot kell fizetni 22 euró fölött

0

Egy viszonylag új rendelet módosítja a vám fizetési szabályokat. Immáron csupán 22 euró érték alatti csomag érkezhet hazánkba vámmentesen, az EU-s országokon kívül. Tehát ez csak az EU-s tagállamokon kívüli országokból érkező csomagokra vonatkozik, például ami Amerikából jön.

Ahogy halad a világ, egyre többen döntenek az internetes vásárlás mellett. Így, a külföldről rendelt termékek forgalma is nő. A kormány pedig ahol tud, ott megszopat, megszorít. Míg eddig megérte 3-4 főnek összeállni és pár hazánkban nem kapható különleges kiegészítőt, pipát rendelni, immáron ez nagyon nem éri meg. Gondoljunk bele, már 3 vortex kerámia után vámot kellene fizetnünk…

Forrás a NAv-tól: NAV hír

Kiegészítő infó:

Gyakori kérdés, hogy a kedvező árú amerikai webshopokból miként lehet rendelni dohányt és más kiegészítőt. Kérem szépen, sehogy. Hivatalosan 50g dohány rendelhető külföldön csomagszállítással, míg személyesen 250g/fő a megengedett maximális határ. Voltak akiknek átjött, átsiklott a vámon a dohány rendelésük, azonban a fenti szigorítás miatt már több csomagot fognak ellenőrizni. Az eddigi magas lebukási esély még tovább nőtt. Így nem ajánljuk senkinek sem.

Share.

Leave A Reply