A vízipipázás egy közösségi hobbi, mely a dohányzás egy kulturált, igényes és hagyományként őrzött szokása.

Vízipipa hord táska

2

Most jön a nyár, a jó idő. Ezzel jár az is, hogy nem a jól fűtött szobában vízipipázgatunk, hanem a kertben, a parkban, a strandon a fák árnyékában. Azonban ha nem a kertünkbe kell kimennünk, bizony fejfájós munka is lehet a pipa épségben történő kijuttatása a helyszínre. A legtöbben egy sima hátizsákba teszik és mellé ömlesztik a kiegészítőket, dohányokat. Azonban ilyenkor karcolódik meg a test és az üvegtartály mintája, festése. Pár tanács megfogadásával és egyszerű mozdulattal azonban megvédhetjük a vízipipánk és kiegészítőink épségét.

Azonban ha ilyen szettünk van akkor nem kell izgulni:

Vannak olyan vízipipák, amikhez alapba jár egy a fenti képen látható hordó táska. Ezek nagyon jók, mivel kemények, masszívak és nagyon jól védik a törékeny alkatrészeket. Ezen kívül a belső kialakításuk is igen speciális, ámbár áruk ennek megfelelően magasabb. Előnyük, hogy nagyon jól védenek, biztonságosak. A hátrányuk, hogy drágábbak és sok helyet foglalnak. Így nem mindenki dönt úgy, (vagy nincs lehetősége) hogy vásároljon ilyen hordozó dobozt, így maradni az iskolatáska és hasonlók.

Nézzük a blog tanácsait a nyári vízipipa hordozásra:

 • Test: Puha, finom anyagú ronggyal tekerjük körbe. Így megvédhetjük a kisebb karcoktól.
 • Üvegtartály: Pár vastagabb rongyot tekerjünk köré. Így megvédhetjük a mintát, festést és közben magát az üveget is védjük az esetleges ütközésektől, ha például a buszon táskát nekikoccintanánk a kapaszkodónak.
 • Szívócső: Igyekezzünk nulla formáját követve összetekerni. Így nem fog sehol sem túlzottan megtörni.
 • Kerámia: Ezt is egy puha, vastag rongyba tekerjük be. Nem csak védi a kerámiát, de amikor még meleg ezzel a ronggyal levehetjük és beletekerve akár melegen is elpakolhatjuk biztonságosan.
 • Tálca: Érdemes az üvegtartály alá tenni. Így védi az üveget és nem fog elgörbülni, megsérülni. Mivel az üveg alján is van rongy, így nem is lesz karcos a tálcánk.
 • Dohány: Mindig tegyük ép nejlon zacskóba a dohányokat, mivel az erős illatukat magába szívhatja a táska.
 • Egyéb kiegészítők: Szerezzünk egy jól zárható, kis méretű dobozt és abba tegyük bele a szipkákat, az alufóliát, a lukasztót, a tartalék tömítéseket és minden apróbb dolgot.

Amire még érdemes figyelni:

 • Miután hazaértünk a pipázás után, pakoljuk ki a cuccokat az erkélyre vagy valami jól szellőző helyre és a táskát hagyjuk nyitva, had szellőzzön ki. Ha attól félünk, hogy a pipázás szagát átveszi a táska, akkor egy nagy zacskóba (akár szemetes zsák is lehet) tegyük a dolgokat és úgy be a táskába.
 • Táskával a forduláskor vigyázzunk, nehogy odacsapjuk valaminek!
 • Ha van még fölösleges rongy, akkor azt tegyük a táska aljára. Így nem lesz gond, ha kicsit túl gyorsan tesszük le. Plusz a rongyok jól fognak jönni, ha pl. a kerámiát ki szeretnéd törölni.
 • Mindig legyen nálunk tartalék tömítés! Ez fontos, mivel ha pont akkor kint a terepen tömünk egy rosszat és megég a tömítés vagy elreped és elszakad, akkor fújhatjuk csak a pipát, nem szívhatjuk.
 • Amikor szabadban vízipipázik egy társaság néha jönnek érdeklődök, akik csak kíváncsiskodnak. Legyünk udvariasak és vigyünk pár plusz szipkát is, ha esetleg meg szeretnék kóstolni az adott dohányt.

Esetleg aki megengedheti magának, az vásárolhat ilyen speciális vízipipa hordó táskát. Igazából nincs sok különlegesség ezekben. Ki vannak párnázva szivaccsal belülről, magas keskeny formájúak és több kis külön zseb van rajtuk kívül és belül is. Ami azonban a blog szerint előny, hogy ennek a táskának nem baj ha pipa szaga lesz, mivel úgy is arra való. Azért elég ciki ha az iskolatáska tök büdös. Ennek mindegy, így a lustáknak különösen ajánlott, ha haza érkezéskor nem szeretnének egyből kipakolni.

Ami még megoldás, az ha házilag készítünk ilyesmit. Varrónővel és pár régi szétszakadt táskával meg lehet oldani. Én például régi általános iskolai hátizsákomból és egy másik külföldről származó vízipipa hordó táskából csináltattam ezt:

Van hozzá mellkas pánt is, bár az nem látszik a képen. A varrás költsége olyan 500-2000ft között jön ki, függően, hogy ismerősnél vagy rendes helyen számlával csináltatjuk. Direkt nagyon erős ipari cérnával készült és minden kis részén meg lett erősítve, így akár 10-15kg-ot is elbír! Tehát nem kell félnem, hogy elszakad. Minden belefér és kényelmes is. Akinek van pár fölös táskája és pár ezer ft-ja, az csináltasson egyet szerintem.

Blog további ajánlata:

– Sqass ütő tokja
– Horgász táska (azért szagoljuk meg először)
– Nagy utazó táska

Amúgy bármi használható ilyen táskának, csak vigyázzunk a szagára!

Share.

2 hozzászólás

Leave A Reply